Uragan Nate približava se New Orleansu i postaje sve jači; počeli su evakuirati ljude

Odnio je već 25 života u središnjoj Americi

ZADNJA IZMJENA: lis. 7, 2017
Foto: AFP

Uragan Nate tijekom noći se približio području SAD-a, a u subotu navečer ili početkom nedjelje zaprijetit će New Orleansu.

Vlasti grada New Orleansa odlučili su evakuirati stanovnike prigradskih naselja koji nisu obuhvaćeni protupoplavnim sustavima. “Nate je pred našim vratima ili će uskoro biti”, rekao je gradonačelnik New Orleansa Mitch Landrieu.

Trenutno je jačine oko 130 kilometara na sat

Jačina Natea trenutno je gotovo 130 kilometara na sat, a osim jakih vjetrom prati ga i kiša, upozoravaju iz Nacionalnog centra za uragane, javlja CNN. “Upozorenje za uragan odnosi se na dijelove sjeverne obale od Louisiane do Alabame, gdje su u tijeku pripreme za evakuaciju”, stoji u upozorenju.

Stanje uzbune zbog dolaska Natea proglašeno je i u većem dijelu Floride te državama Alabama, Louisiana i Mississippi.

Stradalo je već 25 ljudi

Meteorologinja CNN-a Jennifer Varian upozorava da će uragan još osnažiti, a moglo bi doći i do velikog podizanja razine mora. Nate, koji se iz oluje pretvorio u uragan, odnio je već 25 života u središnjoj Americi.

Najviše je žrtava bilo u Nikaragvi, gdje je poginulo 11 ljudi, a sedam se smatra nestalima. U Kostariki je poginulo osam osoba, a 17 se osoba vodi kao nestalo.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3130 članaka Više o autoru