Urnebesno je gledati kako HNS, uoči rasprave o opozivu, u plaćenoj objavi na Facebooku agitira za Divjak

Na Facebooku danas cirkulira plaćena objava HNS-a s dramatičnim pitanjima

ZADNJA IZMJENA: sij 15, 2020

Uoči današnje saborske rasprave o pitanju povjerenja njihovoj ministrici Blaženki Divjak, HNS briljira na društvenim mrežama. Raspravu o opozivu resorne ministrice sveli su, samo kako oni znaju, na izbor između dobra i zla kako ga oni vide. Tako na Facebooku danas cirkulira plaćena objava HNS-a s dramatičnim pitanjima. “Kome biste povjerili budućnost obrazovanja? Znanstvenici i profesorici koja konačno uvodi promjene i provodi reforme ili predvodnicima demagogije i sitnog politikanstva?”, stoji u HNS-ovoj objavi.

Uz nju su prikačili fotografiju Blaženke Divjak s jedne strane te Ivana Pernara, Gordana Marasa i Nikole Grmoje s druge strane. Nije posve jasno što HNS time želi poručiti, no ispada kao da se u Saboru danas odlučuje o tome tko će od ove četvorke s fotografije biti na čelu obrazovno-znanstvenog resora.

Objavili su i anketu

Nastavno na ovaj diskurs o nekakvom izboru između “profesorice i znanstvenice” i “sitnih politikanata”, HNS je objavio i anketu na Facebooku u kojoj fanove pitaju kome od navedenih bi prepustili obrazovanje.

Kliknuli smo na anketu kako bismo vidjeli što kažu fanovi HNS-a. Iznenađujuće, nisu svi unisoni u podršci ministrici obrazovanja. U trenutku naše provjere ankete, 79 posto HNS-ovih fanova glasalo je za Divjak, a 21 posto za “sitne politikante koji se bave demagogijom”.

Diskurs o navodnom odabiru između ugledne profesorice i znanstvenice i “sitnih politikanata”, nametnuo je jučer Vrdoljak u svojim izjavama. “Sutra ćemo odlučivati o tome trebamo li povjeriti budućnost hrvatskog obrazovanja i hrvatske djece znanstvenici, profesorici, ministrici Blaženki Divjak, ili politikantima kao što su Maras, Pernar, Grmoja i slični”, rekao je jučer Vrdoljak, a istu površnu priču, logički nepovezanu, danas HNS vrti na svojim društvenim mrežama.

 

Dora Kršul
Telegram autor
371 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program