Urnebesno je slušati Željku Markić dok se izmotava od pitanja podržava li Škorin stav o silovanim ženama

Skoro dvije minute Željka Markić izbjegavala je odgovoriti na pitanje

ZADNJA IZMJENA: lip 20, 2020

Danas je u Sisku održan prvi Hod za život, na kojem je bila i Željka Markić koja je kasnije gostovala u RTL-u Danas. Voditelji su ju pitali slaže li se s Miroslavom Škorom da bi se silovane žene trebale konzultirati sa svojim obiteljima prije nego što pobace, no ona je izbjegavala konkretno odgovoriti na to pitanje. Iako je voditelj Ivan Vrdoljak inzistirao na konkretnom odgovoru s da ili ne, Markić je izgovorila gomilu rečenica samo kako bi taj odgovor izbjegla.

“Ja mislim da žena treba ozbiljno o toj temi razmisliti, treba imati sve informacije o tome da život počinje začećem i treba znati kako njeno dijete izgleda, treba primiti pomoć kao žrtva nasilnog čina… i onda vidjeti kako joj se može najbolje pomoći”, rekla je Markić.

Skoro dvije minute je izbjegavala odgovoriti

Voditelj je nakon toga ponovio pitanje – slažete li se s gospodinom Škorom? “Ja se slažem sa sobom. Mislim da je jako važno da imamo u fokusu tu ženu. Moj temeljni interes u svim aktivnostima nije da pobijedi gospodin Škoro ili gospodin Plenković…”, rekla je Markić.

Na komentar voditelja kako evidentno ne želi odgovoriti na pitanje, Markić je rekla kako je “dobio odgovor i da je on vrlo jasan”. “Važno je govoriti o onome što je bit, nosi li ta žena dijete, jer ako je to dijete, onda o tome trebamo razgovarati na jedan način. A jest dijete, potvrdili su to medicinski fakulteti. A ako nije dijete, onda možemo raditi što želimo. A banaliziranje te teme na ovaj način šteti i ženama i djeci”, rekla je Markić.

Voditelj je na kraju, nakon što je skoro dvije minute izbjegavala odgovoriti konkretno na pitanje, kratko komentirao “OK, ne želite se izjasniti”, da bi Markić ponovno počela govoriti kako “ne želi da se manipulira njenim izjašnjavanjem”. Video možete pogledati niže:

Više s weba
Ostanite uz telegramov program