Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Uskok objavio: Načelnik Škabrnje je karticom općine plaćao ručkove, odjeću i podizao gotovinu. Spiskao je 140.000 kuna

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora

USKOK je objavio detalje o uhićenju načelnika Škabrnje Nediljka Bubnjara (HDZ), koji je jučer priveden zbog zloporabe položaja i ovlasti. Sumnja se da je Bubnjar tijekom 2018. godine koristio sredstva Općine u osobne svrhe. Debitnom karticom izdanom u Općini više je puta na bankomatu podizao gotovinu. Tako je s računa od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine podigao najmanje 31.542,92 kune. Osim što je dizao novac, karticom u više navrata plaćao razne troškove koji nisu nastali u službene svrhe.

Plaćao je usluge i proizvode u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne i druge galanterije, trgovinama za najam vozila, naplatnim postajama na autocesti te na drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 108.616,63 kune javlja USKOK. Kada se toj svoti pribroji gotovina koju je podigao, sumnja se da je načelnik Općinu Škabrnja oštetio za ukupno 140.159,55 kuna. USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv Bubnjara.

Nije mu prvi put

Ovo je već drugi postupak u kojem USKOK tereti gospodina Bubnjara. Lani je okrivljen da je preko putnih naloga izvlačio novac iz općinskog budžeta. Prema optužnici nalagao je da se njemu i njegovim prijateljima službenim sredstvima isplate dnevnice i plate računi za gorivo, hotelski smještaj i hranu. I tada je kupovao odjeću i kožnu galanteriju na račun općine. Na taj je način sebi pribavio nepripadnu imovinsku korist veću od 57 tisuća kuna, a drugim osobama u iznosu većem od 7.500 kuna. Općinu Škabrnju oštetio je za više od 65 tisuća kuna.

Osim toga, načelnika se već tereti da je od 12. lipnja 2013. do 25. rujna 2017. nekoliko puta poslovnom karticom općine i virmanima s računa općine podizao novac za svoje potrebe, a poslovnom karticom nekoliko puta plaćao je i privatne troškove u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, na benzinskim postajama i drugim prodajnim mjestima, čime je, na štetu te općine, pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 637.502 kune.

Njegovu zamjenicu USKOK tereti se da je od 9. siječnja 2015. do 20. siječnja 2017. s računa općine nekoliko puta virmanima podigla najmanje 172.545 kuna za svoje potrebe, čime je, na štetu te općine, za navedeni iznos sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist. Ukupna šteta je, dakle, gotovo 900 tisuća kuna. Odvjetnik Marko Marinović, koji zastupa načelnika Bubnjara, u ovom trenutku nije mogao potvrditi zbog čega je sada osumnjičen njegov klijent.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više