Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

PNUSKOK stigao u općinu načelnika Murtera, istražuju kako je koristio službenu karticu

Cijeli slučaj otkrio je Telegramov Andrej Dimitrijević

20.07.2022.,Murter-USKOK stigao u opcinu Murter-Kornati u sklopu provjera informacija o nacelnikovu nenamjenskom koristenju opcinske kartice u austrijskom bordelu, ali i po raznim restoranima i trgovinama. Nacelnik je Toni Turcinov, trenutno najpoznatiji demokrscanin u hrvatskoj politici.
 Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kako neslužbeno doznaje televizija N1, istražitelji PNUSKOK-a jutros su stigli u općinu Murter Kornati. Tamo, dodaju, izuzimaju dokumentaciju u sklopu provjera informacija o načelnikovu nenamjenskom korištenju općinske kartice.

U ovakvim slučajevima istragu provodi USKOK, ali na teren izlaze službenici PNUSKOK-a. Telegram je prije tjedan dana objavio otkriće kako je načelnik Murtera, Toni Turčinov, u austrijskom bordelu potrošio 1560 eura na službenu karticu.

Opravdavao se kako je općinu obeštetio tako što je podmirio hotelski račun koji je trebala platiti općina – baš na 1560 eura – ali taj smo izgovor srušili. Telegramov novinar Andrej Dimitrijević nazvao je austrijski hotel i dobio potvrdu da je račun, koji je Turčinov spominjao kao opravdanje, lažiran.

Pročelnica jučer slučajno otkrila da im danas stiže USKOK

Da će USKOK danas doći u Murter sinoć je slučajno potvrdu dobio Indexov Vladimir Matijanić. Provjeravajući neki drugi sumnjiv račun, nazvao je u Općinu gdje su ga spojili s pročelnicom.

“Znate šta, sutra će mi doći djelatnici USKOK-a koji provode istragu i ja se najprije moram s njima konzultirati jer su mi rekli da ne dajem nikakve informacije, samo da kažem da se provodi istraga. I eto, bez konzultacije s njima neću ništa dostavljat”, kazala je gospođa novinaru Matijaniću.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više