Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Uskok tražio skidanje imuniteta za suca Vekića, DSV odobrio

Vekić i njegova prijateljica jutros su uhićeni zbog sumnje za pranje novca

USKOK i MUP oglasili su se o uhićenju osječkog suca Zvonka Vekića i njegove prijateljice Nataše Sekulić. Kako je potvrđeno Telegramu, oni su uhićeni zbog sumnje za pranje novca, odnosno se da su novac koji je Vekić navodno dobio kao mito od Zdravka Mamića prali nekretninama.

Policija javlja kako je PNUSKOK u koordinaciju s USKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija nastavio kriminalističko istraživanje koje se vodilo radi kaznenih djela protiv službene dužnost i to nad dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva, odnosno pranja novca. U priopćenju po običaju ne navode imena.

“Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila dvije osobe, od kojih je jedna pravosudni dužnosnik te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u”, javila je policija.

Zatraženo skidanje imuniteta za Vekića, DSV je odobrio

I USKOK je javio da su ova uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

Javljaju da se sve odvija u Osijeku te da se za dvije osobe “osnovano sumnja da su počinile kazneno djelo pranja novca u vezi s kaznenim djelima protiv službene dužnosti koja su od ranije predmet istrage USKOK-a”. Dodali su i da je zatraženo skidanje imuniteta za suca Vekića, što je DSV i odobrio.

“U ovom trenutku može se potvrditi da jedna od osoba protiv koje se provode hitne dokazne radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti te je u odnosu na tu osobu zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo”, javili su.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više