Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Uzrujani Bulj pred kamerama prepričao kako su ga Plenković i ministri izignorirali u Sinju: 'To su diktatorski maniri'

Bulj tvrdi da ga vladajući zaobilaze

U Sinju se danas održava 307. Sinjska Alka, a nazočit će joj i državni vrh. Uoči početka Alke gradska vlast je ispred zgrade Gradske uprave organizirala svečani prijem za delegacije Gradova prijatelja. Sinjski gradonačelnik Miro Bulj na prijem je pozvao i državne dužnosnike, koji se nisu pojavili.

Bulj je poželio dobrodošlicu svim gostima, pa se osvrnuo na, kako je rekao, “zaobilaženje legalno izabrane lokalne vlasti od premijera i bilo koga drugoga”, prenosi Dnevnik.hr. “To je poruka od njih i što su i tko su. To su diktatorski maniri i čisto politikanstvo. Mislim da je gradonačelnik legalno izabran, bilo koji. Očito im je bitnija stranačka iskaznica nego volja naroda”, rekao je Bulj.

‘Nitko se osim Milanovića nije najavio’

Naglasio da je sve državne dužnosnike pozvao u Sinj. “Svi su dobrodošli. To je velika stvar za naš grad i identitet. Nikako se ne mogu složiti s tim da ministri i premijer zaobilaze Sinj. Meni je interes da ovaj grad zaživi”, kazao je Bulj te dodao:

“Predsjednik Milanović je jedini dužnosnik koji se najavio da dolazi i došao prvo kod gradonačelnika. Nitko se drugi nije najavio da razgovaramo o problemima kojih u Sinju ima bezbroj, pogotovo projekata koji su bitni za razvoj ovog kraja.”

Vladajući obilazili Centar za branitelje

Prije početka Alke premijer Andrej Plenković u pratnji ministara i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića u Sinju je obišao novoizgrađeni Veteranski centar. Nakon obilaska novinari su ministra branitelja Tomu Medveda pitali što je s gradonačelnikom Buljom, jer obično, prema protokolu, netko iz Sinja dočeka državne dužnosnike.

“Prije manje od mjeseca dana imali smo ovdje obilazak gdje sam pozvao udruge iz Domovinskog rata s područja Cetinske krajine i županije na kojem je nazočio i župan Splitsko-dalmatinski i gradonačelnik Sinja. Ovo što je premijer danas obišao oni su to vidjeli i obišli prije mjesec dana. Svi su uključeni, ovo je Dom branitelja koji okuplja”, kazao je Medved.

Na pitanje kako komentira Buljeve izjave da ga vladin protokol izbjegava i da ga nitko nije kontaktirao, Medved je kazao: “Protokol Vlade je danas u okviru protokola obilježavanja Sinjske Alke, ovo je bio premijerov obilazak ustanove koju gradi i uspostavlja Vlada. Ponovit ću i podsjetiti ako je netko zaboravio gradonačelnik je ovdje bio prije manje od mjesec dana.”

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više