Politika & Kriminal

Vanđelić: 'Novac nije problem, nego odluke i niske cijene obnove. Na to upozoravamo četiri mjeseca'

Kaže i da je najbolji posao podnošenja zahtjeva napravljen je u Sisačko-moslavačkoj dok najlošije stoji Zagreb

09.04.2021., Zagreb - Konferencija za medije u organizaciji Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske zupanije i Zagrebacke zupanije. Damir Vandjelic Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL
FOTO: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ravnatelj Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, Damir Vanđelić, održao je konferenciju za medije na kojoj je predstavio dosadašnje aktivnosti, te troškove Fonda.

Rekao je kako je broj oštećenih zgrada 18.905 te da je podneseno 11.167 zahtjeva. “Oštećenih zgrada je 60 posto, a broj zahtjeva može biti veći od broja zgrada, jer se prijavljuju različiti stanovi”, rekao je Vanđelić, javlja N1.

Kaže kako je najbolji posao podnošenja zahtjeva napravljen je u Sisačko-moslavačkoj županiji dok najlošije stoji Zagreb, dodavši kako je to zbog Stožera koji je posao napravio ‘vojnički’.

Čekaju daljnje odluke

Ispričao je i kako u Fondu zasad čekaju nove odluke te dodao da su novčane obveze prema dosad pristiglim odlukama već isplaćene. Govoreći o suradnji s ministarstvom, kaže da svakodnevno koordiniraju odluke.

Ipak, Vanđelić je naglasio kako je Fond tek jedan od subjekata u procesu obnove pa progovorio o cijenama rušenja. “Da bismo mogli odraditi rušenja mi smo trebali tražiti donacije jer po cijenama koje su ponuđene nitko se nije htio javiti”, kaže.

“Cijene moramo promijeniti i mi na to upozoravamo već četiri mjeseca. Novac nije problem, nego odluke i niske cijene obnove”, rekao je, između ostaloga, na konferenciji za medije Vanđelić, javlja N1.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu