Politika & Kriminal

Vatrogasci cijelu noć gasili požar kod Makarske, jutros su im u pomoć stigla i dva kanadera

U požaru je izgorjelo 40 hektara borove šume i makije

FOTO: DVD Podgora

Oko 40 hektara borove šume i makije izgorjelo je u požaru u Bristu kod Gradaca na makarskom području koji je planuo jučer predvečer, a još uvijek je aktivan pa ga uz vatrogasce gase i dva kanadera.

U petak se od vatrogasaca doznaje da je požar izbio oko 18.30 sati, a jutros oko 7 sati prema Bristu su poletjela dva kanadera koji bi uvelike trebali olakšati gašenje, budući da se radi o uglavnom nepristupačnom terenu. U gašenju sudjeluje 30 vozila i 125 vatrogasaca s makarskog, omiškog, imotskog i splitskog područja, a u pomoć im je stiglo i pet vatrogasaca s dva vozila iz Ploča.

Županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević potvrdio je Hini da je do sada izgorjelo između 30 i 40 hektara borove šume i makije te da su na požarište upućena dva kanadera. Istaknuo je da je stanje na požarištu jutros dobro te da ni u jednom trenutku u požaru nisu bile ugrožene kuće.

Vatrogasci proveli noć na požarištu

“Cijelu noć se radilo tako da se požaru nije dalo da se širi. Južna i istočna strana su pogašene tijekom noći, a vatre još ima na sjeverozapadu visoko u brdu. Gore smo cijelu noć vukli pruge i pomalo suzbijali vatru, no sada će kanaderi to riješiti”, rekao je Kovačević.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice su poručili kako zbog povoljne situacije postupnu otpuštaju vatrogasce koji su sinoć došli kao ispomoć, a da će lokalne snage ostati na terenu koliko bude potrebno.

Vatrogascima su borbu s požarom jučer otežavali jaki naleti juga.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu