Politika & Kriminal

Jutarnji: Veledrogerije zbog duga prekidaju isporuku lijekova bolnicama

'Prvi put u 98 godina poslovanja Medike prisiljeni smo na obustavu isporuka jer smo dovedeni pred zid'

Veledrogerije će, navodno, od ponedjeljka obustaviti isporuku lijekova i potrošnog materijala bolnicama zbog duga koji u ovom trenutku iznosi 4,2 milijarde kuna, piše Jutarnji list.

Odluku o tome jutros je donijela Udruga veledrogerija pri HUP-u, iz koje su poručili kako će poslati obavijest bolnicama u kojoj će stajati da se dostava lijekova i potrošnog medicinskog materijala obustavlja dok se problem duga barem dijelom ne riješi.

‘Dovedeni smo pred zid’

Inače od 4,2 milijarde kuna, 3,6 milijardi već je dospjelo na naplatu. Zbog tog iznosa Ministarstvu je, piše Jutarnji, poslano upozorenje prije mjesec dana, no nije bilo reakcije. Zato su se u HUP-u odlučili na ovaj, drastičan potez.

“Prvi put u 98 godina poslovanja Medike prisiljeni smo na obustavu isporuka jer smo dovedeni pred zid. Na sve naše dopise ministrima i premijeru nismo dobili nikakav odgovor a naša su skladišta prazna”, rekao je direktor Medike, Jasminko Herceg. Veledrogerije, piše Jutarnji, napominju i da više nemaju potporu banaka za kreditiranje, a proizvođači im ne žele isporučivati lijekove bez plaćanja.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu