Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Kaos u Sjevernoj Mitrovici: sukobili se policija i Srbi, jedna osoba teško ranjena. Vučić krenuo na Kosovo

Ranjena osoba nalazi se u općini Zvečan gdje je također bilo sukoba

FOTO: Screenshot Kontakt Plus Mitrovica

U Sjevernoj Mitrovici jutros je došlo do nemira na ulicama tijekom kojih je policija koristila suzavac i šok bombe kako bi rastjerala građane. Sukob je izbio nakon policijske akcije sprječavanja krijumčarenja robe, javljaju kosovski i srpski mediji, koji navode kako se slična policijska akcija provodi i u općini Zvečan.

Portal Kosovo online izvijestio je kako je sve počelo kada je kosovska policija, koja je došla iz Južne Mitrovice, upala u jednu od gradskih ljekarni i počela provjeravati carinske papire o nabavi lijekova. RTS je pak objavio, pozivajući se na svjedoke da ljekarne nisu jedina meta policije. “Upadaju u magazine, prodavaonice, ljekarne ne rade, izvode akciju na svoju ruku i bez konzultacija i pripreme s policijom u sjevernom dijelu Mitrovice”, riječi su svjedoka koje je prenio srpski medij.

U sukobima s policijom u jednu osobu pucano

Ubrzo nakon upada policije građani su, u znak prosvjeda, izašli na ulice te ih blokirali vozilima. Pritom je došlo do sukoba s policijom. Kako bi rastjerala okupljene, policija je, javlja Kosovo online, koristila suzavac i šok bombe, a građani su uzvratili kamenjem. Nakon nekog vremena policiji su u pomoć priskočili i pripadnici Rosu, kosovske specijalne policije.

Obračun je rezultirao i materijalnom štetom na više civilnih automobila koji su bili parkirani u blizini sukoba, dok je jedan automobil zapaljen. Portal Kosovo Online objavio je snimku na kojoj se čuju pucnjevi i vidi kako grupa ljudi bježi. Prema pisanju tog portala, riječ je o snimci napada kosovskih specijalaca na lokalne Srbe.

Kosovksa mitrovica: Suzavac i šok bombe

U severnoj Mitrovici u toku je akcija kosovske policije, bačeni su suzavac i šok bombe. Čitajte više na: https://bit.ly/3DBDh4B

Posted by N1 Srbija on Wednesday, October 13, 2021

 

Veći broj ranjenih

Kosovo Online javlja kako je do incidenta došlo i u Zvečanu, gdje su također korišteni suzavac i šok bombe. RTS je pak javio kako je ondje ozlijeđena jedna osoba srpske nacionalnosti te da mu je ozljeda nasesena vatrenim oružjem. Navodno je žrtva u teškom stanju.

“Ozlijeđena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacijsku salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intenzivnoj njezi i u teškom je stanju”, rekao je kirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica. U istu bolnicu, javljaju kosovski mediji, kasnije je dovedeno još pet ozlijeđenih osoba.

Vučić hitno juri u Rašku, oglasila se i policija

Nakon nekog vremena situacija se ipak smirila i građani su se počeli razilaziti, no u Rašku se hitno uputio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. Kazao je kako će danas ondje razgovarati s predstavnicima Srba. Oglasio se, pak, i kosovski premijer Kurti koji je pozvao na smirivanje situacije te izjavio kako je policijska akcija završena.

U međuvremenu su se oglasili i iz policije, te pojasnili kako su ujutro započeli operaciju “u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju kaznenih djela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe“. U priopćenju se navodi da se akcija sprovodi u regiji Prištine, Peći, Južne Mitrovice i Sjeverne Mitrovice.

“Sve policijske radnje provode se u koordinaciji s nadležnim tužiteljstvima i sudovima, a odnose se na provjere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni, poslovni prostor, skladišta robe… Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplijenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz“, piše u priopćenju.

Realizohet operacion policor në nivel vendi, në luftë kundër kontrabandësPrishtinë, më 13 tetor 2021Policia e…

Posted by Kosovo Police on Wednesday, October 13, 2021

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više