Politika & Kriminal

Veliki plan Domovinskog pokreta. Sad tvrde da nikad nisu ni bili krajnja desnica i idu u rebranding

'Sada ćemo se pozicionirati tako da desnije od nas budu i Hrvatski suverenisti i Most', kazao je njihov dužnosnik Novom listu

06.06.2020., Split - Miroslav Skoro u drustvu Roberta Pauletica, Hrvoja Zekanovica i clanova stranke Domovinski pokret prosetao je Marmontovom ulicom i Rivom gdje su stali na kavu i druzenje s gradanima Splita.
Photo: Milan Sabic/PIXSELL
FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

Novi list jutros je objavio kako je u tijeku okrupnjavanje na desnici. Gasi se Blok za Hrvatsku, strančica koju je lani osnovao Zlatko Hasanbegović, a on i svi zainteresirani članovi i službeno prelaze u Domovinski pokret, s kojim su nastupili na nedavnim izborima.

Blok za Hrvatsku, objašnjava dalje novinar Dražen Ciglenečki, bio je dio Hrvatskih suverenista, ali Hasanbegović u Saboru neće biti u njihovom, već u klubu Domovinskog pokreta. Suverenisti i Škorina stranka i dalje namjeravaju koalirati prije lokalnih izbora, ali Domovinski pokret želi se rebrendirati. Jedan od ciljeva im je, tvrde, skidanje etikete ekstremnih desničara.

Žele se rebrendirati, ali Hasanbegović je glavni za Zagreb

“Mi to niti dosad nismo bili. Domovinski pokret nije širio mržnju ni prema kome. Sada ćemo se još jasnije pozicionirati tako da desnije od nas budu i Hrvatski suverenisti i Most”, izjavio je jedan njihov dužnosnik za Novi list.

Nije detaljizirano kako će to učiniti, a malu pomutnju u shvaćaju tog plana izaziva i sljedeći navod: Domovinski pokret odlučio je kako će Zlatko Hasanbegović biti stranački koordinator za Zagreb, što sugerira da bi na izborima sljedeće godine on mogao biti kandidat za gradonačelnika.

Zlatku Hasanbegoviću Domovinski će pokret biti četvrta stranka u tri godine. Nakon razlaza s HDZ-om osnovao je Nezavisne za Hrvatsku s Brunom Esih. Uskoro se razišao i s njom pa je osnovao Blok za Hrvatsku koji će, prema svemu sudeći, ugasiti nakon osam mjeseci.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu