Politika & Kriminal

Veliki požar kod Trogira, gase ga tri kanadera, dva Airtractora i helikopter: 'Nemamo kontrolu, širi se...'

Vatra je blizu dalekovoda pa je nekim stanovnicima ugašena struja, gorjela je i jedna kuća

02.08.2021., Trogir - Kod Segeta Gornjeg buknuo veliki pozar. Planulo je uz cestu.   Na terenu su sve raspolozive snage iz vatrogasnih drustava, te za sada nisu ugrozene kuce. 

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na području Segeta Gornjeg u zaleđu Trogira oko 11 sati buknuo je požar, a gase ga 72 vatrogasca s 24 vatrogasna vozila, a u pomoć su im pristigli tri kanadera i helikopter, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu. Kasnije je Ravnateljstvo civilne zaštite javilo da su u pomoć stigla i dva Airtractora.

Trenutačno nema informacija o prostornoj opožarenosti koju je zahvatila vatrena stihija, a kako prenosi Slobodna Dalmacija požar je zahvatio jednu kuću u naselju Hrabar.

Vatra blizu dalekovoda, ugasili struju

Požar je izbio na pustom i nepristupačnom predjelu, a brzo se širi zbog jakog vjetra, javlja portal Dalmacija Danas. Navode i kako je požar vidljiv i na brojnim plažama trogirskog područja te da se širi nesnosan miris.

Vatra je i blizu dalekovodu, pa je zbog toga isključena struja stanovnicima Segeta Gornjeg i Marinske zagore.

“Požar se širi, nemamo ga pod kontrolom, radimo nadljudskim naporima da riješimo. Sve snage idu za Plano, teško ludilo je”, kazao je za Dalmatinski portal županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu