Kod Trogira gori tisuću hektara borove šume, bura otežava gašenje

Vatrogasci čekaju da se vjetar smiri kako bi u pomoć pozvali zračne snage

ZADNJA IZMJENA: ožu 14, 2016
Foto: PIXSELL

Veliki šumski požar u općini Marini kod Trogira koji je buknuo u nedjelju navečer i zahvatio tisuću hektara, gasi 55 gasitelja i 18 vozila iz 17 postrojbi s područja županije, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita.

Bura otežava gašenje

Vatrogasci kažu da iako se radi o većem požaru, vatra ne prijeti naseljenom dijelu mjesta Dograd i Rastovac, no s obzirom na to da se radi o teže pristupačnom terenu i puše jaka bura, gasitelji ne mogu pristupiti samom centru požara već ga čekaju na cesti.

Požar je buknuo poslije 19 sati i zahvatio nisko raslinje, makiju, travu i nešto borove šume. Vatrogasci čekaju smirenje vjetra kako bi u pomoć pozvali zračne snage.

Brojni vatrogasci gase požar

Na terenu su vatrogasci iz Marine, Slatina, Trogira, Vranjica, Mladosti, Kaštel Gomilice,Solina, Kaštela, Podstrane, Splita, Dugog Rata, Omiša, Makarske, Brela, te Državne intervencijske postrojbe (DIP) Divulje i Šibenik.

Županijski vatrogasci su tijekom jučerašnjeg dana gasili još nekoliko požara koji su buknuli u Osoru na autocesti A1, dva požara u Vojniću i u Voštanima u Crnom Polju kod Trilja, te kod industrijske zone Mojanka kod Dicma. Izgorjela su tri hektara uglavnom trave, niskog raslinja i šume. Požar u Voštanima se još gasi.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program