Veliko otkriće Nove TV: Šef zagrebačkog PNUSKOKA prije nekoliko mjeseci pijan je sletio u kanal. Nije smijenjen

Alen Barta novi je visokopozicionirani član MUP-a sa skandalom zbog vožnje. Javnost opet nije bila obaviještena

ZADNJA IZMJENA: stu 15, 2019

Dnevnik Nove TV večeras je objavio kako je voditelj zagrebačkog PNUSKOK-a prije nekoliko mjeseci s 1,4 promila sletio u kanal na području Velike Gorice. Alen Barta tako je izazvao novi skandal u MUP-u čiji visokopozicionirani članovi u posljednje vrijeme često imaju problema s vožnjom.

“U MUP-u su tek nakon naših višekratnih upita potvrdili da je Barta imao prometnu nesreću. Kažu da je nesreću izazvao privatnim automobilom izvan radnog vremena, izvan službe i da nije bilo drugih sudionika i oštećenika i da nije bilo materijalne štete”, javlja dalje dnevnik.hr.

Kažnjen s 10 posto mjesečne plaće

Iz policije su im rekli kako je Barta odmah alkotestiran i uredno je napravljen zapisnik, temeljem kojeg je završio na disciplinskom sudu. Nije smijenjen, nego je samo kažnjen s 10 posto mjesečne plaće. “To je jedina sankcija koja mu je zasad izrečena”, izvijestio je Andrija Jarak.

MUP, upozorava novinar Nove TV, nije odmah o tome obavijestio javnost s obzirom na nedavni slučaj Josipa Ćelića, zamjenika glavnog ravnatelja MUP-a koji je prebrzu vožnju platio smjenom. S druge strane, za vožnju u alkoholiziranom stanju u ovom slučaju, izriče se novčana kazna. U MUP-u kažu kako oni ništa nisu krili ni zataškavali jer je riječ o prekršaju izvan radnog vremena, a ne o kaznenom djelu.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program