Politika & Kriminal

Vesna Pusić danas je ponudila Iraku da Hrvatska obnavlja njihove tenkove

Hrvatske tvrtke imaju tradiciju rada u Iraku, rekla je Pusić

15.02.2015., Zagreb - Dolazak uzvanika na svecanu inauguraciju Kolinde Grabar-Kitarovic. Vesna Pusic. 
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Drugog dana službenog posjeta Iraku prva potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u nedjelju se susrela s potpredsjednikom iračke vlade Salimom Mutlagom, priopćio je MVEP. Hrvatska i Irak imaju tradicionalno dobre odnose, a Hrvatska, zbog svoje nedavne prošlosti, vrlo dobro razumije izazove s kojima se Irak susreće, kazala je ministrica Pusić.

Hrvatska je dio koalicije protiv Islamske države

Hrvatska je dio koalicije protiv Islamske države i nastavit će pomagati Iraku i kroz mehanizme koalicije, rekla je ministrica. Kada je riječ o gospodarstvu, istaknula je kako su hrvatske tvrtke spremne raditi na iračkom tržištu, posebno na području elektrifikacije te izgradnje infrastrukture, kao i u vojno-obrambenoj industriji, primjerice u obnovi tenkova. “Hrvatske tvrtke imaju tradiciju rada u Iraku”, kazala je ministrica Pusić.

Irak je zainteresiran i za prehrambenu industriju, rekao je potpredsjednik Mutlaga, jer Irak nama vlastitu proizvodnju. Također, potpredsjednika Mutlagu zanimao je proces oslobođenja zemlje, a posebno proces mirne reintegracije Podunavlja. Ministrica Pusić tijekom dana bi se trebala sastati i s ministrom vanjskih poslova Ibrahimom al-Džafarijem te ministrom obrane Haledom al-Obeidijem, dodaje se u priopćenju.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu