Politika & Kriminal

Video: Bandić, gospodin kao i uvijek, sad je javno napao svoju glasnogovornicu jer mu se ne sviđa kako sjedi

Gradonačelnik je usred presice prozvao Dajanu Antoniju Bebek

Zagrebački gradonačelnik danas je odlučio započeti press konferenciju, koju je održao povodom najave Zagrebačkog kulturnog ljeta, javnim i dosta neugodnim prozivanjem svoje glasnogovornice.

Gospodinu Bandiću se, naime, nije dopalo kako glasnogovornica Dajana Antonija Bebek sjedi pa ju je iz čista mira, pred svima, kritizirao.

[NAJAVA ZAGREBAČKOG KULTURNOG LJETA – Zgkul]Zagrebačko kulturno ljeto i njegovi festivali postali su europskim sinonimom za nezaboravnu ljetnu zabavu na otvorenom, na parkovima, trgovima i skrovitim gornjogradskim dvorištima. I ovoga ćemo ljeta ponuditi program za pamćenje, pravi kulturni užitak za Zagrepčane i sve posjetitelje našega grada. Uživat ćemo na Zagreb Classic na Trgu kralja Tomislava, na ljetnim pozornicama Bundek i Tuškanac, u izvedbama naših Histriona, na još jednom izdanju festivala u čast Miroslava Krleže, na sceni Amadeo a opet ćemo otvoriti i skrivena dvorišta Gornjeg grada.Kako svake godine dižemo ljestvicu tako ćemo i ove godine otvoriti nove pozornice – one na Savi – gdje ćemo također uskoro uživati u svirkama i filmovima.

Gepostet von Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba am Mittwoch, 19. Juni 2019

‘Ležerno sjedi k’o Khashoggi’

Gradonačelnik je svoje izlaganje pred prepunom dvoranom u Umjetničkom paviljonu, dok su pored njega sjedili direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, započeo ovako (kreće oko 17. minute u videu iznad):

“Sad ću ja malo iznenaditi, neću šokirati našu glasnogovornicu… Vidi se da je dugo bila na HRT-u, da ležerno sjedi kao Khashoggi u fotelji. To valjda pređe u naviku ljudima. Sjedi čak bolje i mirnije od Bačića. On ima malo tvrđu stolicu, a ona se zavalila ovdje”, rekao je Bandić iz čista mira, nakon čega je nastavio pričati o onome zbog čega je pozvao novinare; manifestaciji Zagrebačko kulturno ljeto i njenim festivalima. Okupljeni su se na njegove komentare samo zbunjeno smješkali, uključujući glasnogovornicu koja je, iako je u ovom slučaju posve nevažno, cijelo vrijeme sjedila posve normalno, prekriženih nogu.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu