Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Video. Bulj sad optužuje migrante da su provalili u kuću njegova prijatelja, hitno traži vojsku na granici

Dvojac u videu priča i o brojnim drugim incidentima koje su navodno napravili migranti u okolici, ne iznoseći bilo kakve dokaze

FOTO: Miro Bulj/Facebook

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj danas je na svom Facebooku objavio video koji je, kaže, snimljen u Glavicama u kući njegova prijatelja, gradskog vijećnika Tonija Jurića Šolta. U njemu vidimo kako Bulj prolazi kamerom po razbacanoj sobi za koju on i njegov prijatelj tvrde da su je opljačkali migranti.

Kako kažu, migranti su preokrenuli ormare, sve je ukradeno, uključujući nakit i uspomene na pripadnicu 4. gardijske brigade, heroinu Snježanu Jurić Šolto koja je poginula u Domovinskom ratu, a čija je ovo nekad bila soba.

U jednom trenutku Bulj snima i zastavu na podu, a njegov prijatelj lamentira: ‘Ova zastava im sve omogućava, da ulaze nesmetano u ovu zemlju, da se udome i nesmetano žive na ovim prostorima. A zauzvrat dobijem bačeno na pod i sve uništeno. Sve!”.

Optužili migrante i za druge incidente

Dvojac u videu priča i o brojnim drugim incidentima koje su navodno napravili migranti u okolici, uključujući pokušaj krađe automobila, otimanje robe sa štrika, bacanje Šoltinih odličja u kanal…

Iako Bulj i njegov prijatelj ne iznose dokaze niti objašnjavaju kako znaju da su u kuću provalili baš imigranti, sinjski gradonačelnik ipak na kraju dramatično inzistira, što ponavlja i u statusu uz video:

“Hitno tražim da se na granicu postavi vojska kako bi zaustavili ilegalan ulazak migranata u našu Domovinu!”

Migranti provalili u kuću u Glavicam kod mog prijatelja i vijećnika u Gradu Sinju, gdje su devastirali sobu u kojoj je do smrti živjela pripadnica 4. gardijske brigade, heroina Snježana Jurić Šolto, jedina poginula žena u Domovinskom ratu na prvoj crti u Dalmaciji!Dio obiteljskih kuća u Gornjim Glavicama, na potezu od Gulića do Šolte, u subotu kasno poslijepodne našao se na meti migranata koji su zasigurno ilegalno stigli iz susjedne BiH.Hitno tražim da se na granicu postavi vojska kako bi zaustavili ilegalan ulazak migranata u našu Domovinu.

Posted by Miro Bulj on Sunday, December 19, 2021