Politika & Kriminal

Video: Eskalacija u Parizu, sukobili se policija i prosvjednici protiv korona mjera i obveznog cijepljenja

Televizija je prikazala policiju koja pokušava rastjerati prosvjednike u blizini pariške željezničke stanice Gare Saint-Lazare

Francuska policija upotrijebila je suzavac kada su u subotu u Parizu izbili sukobi tijekom prosvjeda protiv obveznog cijepljenja i epidemioloških mjera, izvijestila je lokalna televizija.

Televizija je prikazala policiju koja pokušava rastjerati prosvjednike u blizini pariške željezničke stanice Gare Saint-Lazare nakon što su izgurali policijski motor na kojem se nalazilo nekoliko policajaca.

Glasanje o vladinom zakonu oko zdravstva

Na prosvjedu krajnje desnice u zapadnom Parizu, demonstatori protiv epidemioloških mjera nosili su transparente s natpisom ”Stop diktaturi”.

U planu su prosvjedi diljem Francuske, a neki od gradova u kojima će se održati su Marseille, Montpellier, Nantes i Toulouse.

Francuski zakonodavci ovog vikenda bi trebali glasati o vladinom zakonu o uvođenju zdravstvenih propusnica i obaveznom cijepljenju za zdravstvene radnike.

Prosvjedi i u Australiji

I u australskim gradovima održavaju se u subotu prosvjedi protiv strogih ograničenja nametnutih zbog porasta slučajeva covida-19, javlja BBC. Tisuće ljudi okupile su se u Sydneyu, a manji prosvjedi održavaju se u Melbourneu i Brisbaneu. Prosvjednici koračaju središtem Sydneya te uzvikuju “Sloboda!”. Policija navodi da je bilo 57 uhićenja.

Oko 13 milijuna Australaca – otprilike polovica populacije – sada je ponovno u karanteni.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu