Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Video. Golemi požar u Parizu, na jednoj od najvećih svjetskih tržnica. Pod kontrolom je

U požaru nije bilo ozlijeđenih i vatrogasci navode da nije bilo opasnosti da se požar proširi gradom

FOTO: Screenshot AFP/Twitter

Parizom se danas širio gusti, crni dim nakon što je u skladištu jedne od najvećih svjetskih tržnica izbio veliki požar. Vatrogasci, njih 100 s 30 vozila, uspješno je stavilo vatru pod kontrolu i izjavili su kako nije bilo žrtava ili opasnosti da se požar proširi gradom, javlja Associated Press.

Dok su se vatrogasci borili s buktinjom upozorili su ljude da se drže podalje od međunarodne tržnice Rungis, koja se nalazi u južnom predgrađu francuske prijestolnice.

Uzrok požara za sada nije poznat, a pariški vatrogasci su najavili da će biti provedena istraga kako bi utvrdili sve okolnosti.

Nije bilo opasnosti da se požar proširi

Glasnogovornik pariških vatrogasaca Marc Le Moine izvijestio je kako nitko nije bio ozlijeđen u požaru, koji je izbio u skladištu površine oko 7000 kvadratnih metara. Naglasio je i kako nije bilo opasnosti da se požar iz skladišta proširi gradom.

Na tržnici Rungis, na kojoj većina Pariza i okolne regije redovito nabavlja svježe proizvod i koja naliči malom gradu, radi više od 12.000 ljudi. U sklopu tržnice postoji više skladišta u kojima drže voće, povrće, morske plodove, meso, mliječne proizvode i cvijeće iz cijele Francuske, ali i svijeta.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više