Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Srpska policija objavila detaljnu rekonstrukciju: 'Kretanje objekta u rijeci Savi poklapa se sa signalom Matejevog mobitela'

Apeliraju na medije da se sudrže od objavljivanja snimaka jer neke od njih nisu, kažu, uopće točne

Nakon što je hrvatski MUP danas održao konferenciju za medije o nestanku 27 – godišnjeg Mateja Periša, srpski MUP objavio je priopćenje u kojem rekonstruira njegovo kretanje u noći nestanka.

Između ostalog, apeliraju na medije da se suzdrže “od objavlјivanja netočnih i neprovjerenih informacija i plasiranja u javnost video snimaka na kojima se insinuiraju događaji koji su prethodili nestanku hrvatskog državlјanina Mateja Periša, jer tako, plasiranjem dezinformacija, ometaju istragu”.

“Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera s trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do trenutka silaska do Save, u 1.52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag” priopćili su.

‘Nije bio u kontaktu ni s kim osim s taksistom’

“Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, od trenutka izlaska iz Beton hale, osim taksista koga je zaustavio i s kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni s jednim drugim licem”, tvrde. Policijski djelatnik koji u videu iznosi rekonstrukciju kretanja nestalog Splićanina rekao je kako se kretanje objekta u rijeci Savi poklapa sa signalom Matejevog mobitela.

Iz MUP-a su naglasili da je policija obavila razgovor sa Matejevim prijatelјima, osobljem kluba i svim svjedocima te da je isključena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tuča.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, različitih organizacijskih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i od trenutka prijave nestanka, 31. prosinca prošle godine, ulažu maksimalne napore i poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli” priopćili su još. Još jednom u priopćenju pozivaju medije da, zbog osjetljivosti teme i suosjećanja s roditeljima i obitelji nestalog mladića, ne šire dezinformacije.

Trinaesti dan potrage

Podsjetimo, Matej Periš je u Beograd stigao s prijateljima na doček Nove godine, a svaki trag gubi mu se u noći s 30. na 31. prosinca.

Predstavnici hrvatske policije su u ponedjeljak otišli u Beograd kako bi pomogli u potrazi. Potraga traje 13 dana.