Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Vidović Krišto i Vrkljan napuštaju Klub zastupnika Domovinskog pokreta, za sve krive duboku državu

Ubrzo se oglasio i Domovinski pokret, kažu da je Vrkljan talac Vilija Beroša, nazvali ih žetončićima HDZ-a

08.10.2020., Zagreb - Na konferenciji za medije Domovinskog pokreta zastupnica Karolina Vidovic Kristo objavila je da je stranka pokrenula interplaciju o radu Vlade.
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta, Milan Vrkljan, oglasio se danas na svojem Facebooku na kojemu je objavio kako su on, ali i Karolina Vidović Krišto napustili Klub zastupnika Domovinskog pokreta.

Poručio je kako duboka država opet djeluje te da su primorani ovako postupiti. Nedugo potom se oglasio i Domovinski pokret koji je javio kako su i oni, kao i svi ostali za ovo čuli preko Facebooka te poručili da se nada kako njihovih dvoje zastupnika nisu najnoviji žetončići HDZ-a.

Duboka država im je kriva za raskol

Vrkljan je na Facebooku poručio kako je duboka država ponovno djelovala te kako su stoga napustili Klub zastupnika. “Razlika u pogledima Karoline Vidović Krišto i mene s jedne, te Miroslava Škore i Marija Radića s druge strane, je u tome da mi smatramo da su potrebne korjenite političke promjene u hrvatskom društvu, te da tim promjenama mora biti podređen cjelokupni politički rad”, poručio je.

Rekao je potom kako su takve promjene moguće ukoliko se stvori jaka politička opcija, vjerodostojna u svom političkom djelovanju, bez ikakvih trgovačko-nagodbenjačkih motiva. “Zbog djelovanja na istinskim promjenama u Hrvatskoj, Vidović Krišto i ja smo već nekoliko mjeseci izloženi različitim pritiscima i spletkarenjima unutar Domovinskog pokreta kako bi nas se ušutkalo i spriječilo u političkom radu”, dodaje.

Kaže i kako je u više navrata u razgovoru s Miroslavom Škorom, ali i na Facebooku isticao minimum političkih standarda ispod kojih osobno neće ići te dodao kako će on i Krišto nastaviti političko djelovanje. “Osnovni politički motiv jest stvaranje socijalne i pravedne hrvatske države, države funkcionalne vladavine prava u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom”, poručio je.

“Bivšim kolegama u klubu Domovinskog pokreta želimo sve najbolje u osobnom i političkom životu.
O svim detaljima Karolina Vidović Krišto i ja javnost ćemo obavijestiti na konferenciji za medije, o kojoj ćemo vas pravodobno obavijestiti”, zaključio je.

Dragi prijatelji, Nažalost, duboka država je ponovno djelovala, tako da smo Karolina Vidović Krišto i ja bili…

Posted by Milan Vrkljan on Tuesday, January 5, 2021

Oglasio se Domovinski pokret, pričaju o novim žetončićima HDZ-a

Nedugo potom, na Facebooku se javio i Domovinski pokret, koji kaže da su za sve čuli na Facebooku, a poručili su i da je Vrkljan talac Vilija Beroša. “Saborski zastupnik Milan Vrkljan i nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto odlučili su napustiti Klub zastupnika Domovinskog pokreta, a o tome su javnost, vodstvo Domovinskog pokreta i sve druge članove Kluba obavijestili putem objave na Facebooku”, poručili su.

Dodaju kako će Klub zastupnika Domovinskog pokreta nastaviti funkcionirati s deset članova na ostvarenju naše ideje o rušenju duopola i duboke države, o vraćanju hrvatske države narodu i ujedinjenju srodnih političkih snaga.

“Milan Vrkljan, čovjek bez izbornog legitimiteta i talac Vilija Beroša, već duže vrijeme u dogovoru s vrhom HDZ-a priprema udar na DP, a Karolina Vidović-Krišto je tek kolateralna žrtva, koju je vješto izmanipulirao. Nadamo se da dr. Vrkljan i Vidović Krišto neće postati prvi žetončići HDZ-a. Želimo im svu sreću u budućem političkom i osobnom životu. Ako imamo isti cilj i dobre namjere, putevi će nam se opet spojiti”, zaključuju.

Dragi prijatelji, građani, simpatizeri, članovi, mediji.

Saborski zastupnik Milan Vrkljan i nezavisna zastupnica…

Posted by Domovinski pokret on Tuesday, January 5, 2021


Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više