Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Vidović Krišto osniva stranku. Uvjet za članstvo bit će i popunjavanje 'lustracijskog formulara'

Stranku će osnovati s Milanom Vrkljanom s kojim je početkom godine napustila Klub DP-a

19.01.2021., Zagreb - Aktualnim prijepodnevom pocela je 6. sjednica Hrvatskom sabora. Karolina Vidovic Kristo Photo: Igor Soban/PIXSELL
FOTO: Igor Soban/PIXSELL

Neočekivana ostavka Miroslava Škore na sve funkcije u Domovinskom pokretu, koja je “pomalo zatekla” i njegove stranačke kolege, mogla bi biti dobra vijest za neke aktere na desnom političkom spektru. Prva na tom popisu je Karolina Vidović Krišto, koja će, kako piše Novi list, uskoro osnovati vlastitu stranku.

Vidović Krišto, koja je tijekom kratke političke karijere uspjela postati prilično popularna među biračima desnice, početkom godine je s Milanom Vrkljanom napustila Klub Domovinskog pokreta u Saboru. Sada će zajedno stvarati novu stranku.

‘Nemam dvojbe u uspjeh’

“Ozbiljno se pripremamo, za novom strankom postoji društvena potreba i ona ne smije sadržavati one greške na kojima su drugi u svojim, nekada i ispravnim nastojanjima, padali. U pristupnici će biti sadržan i svojevrsni lustracijski formular, koji će biti preduvjet za članstvo u toj stranci.

Ta stranka se neće zalagati za jednu, a provoditi drugu politiku, kao što je slučaj s današnjom političkom strukturom. Nemam nikakve dvojbe u uspjeh tog političkog projekta”, izjavila je Vidović Krišto neki dan u intervjuu za tjednik Domovina.

Ova bi stranka mogla politički ugroziti Domovinski pokret, preuzeti im dio birača, a možda i kojeg zastupnika, piše Novi list.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više