Vijeće Pravnog fakulteta jednoglasno je protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću, isto je izglasao i Arhitektonski

Pravni i Arhitektonski fakultet su se ovom odlukom pridružili Filozofskom i Prirodoslovno-matematičkom

ZADNJA IZMJENA: ožu 27, 2019

Vijeće Pravnog fakulteta u Zagrebu danas je jednoglasno donijelo zaključak kojim se protivi dodjeli počasnog doktorata Milanu Bandiću. Isto je učinio i Arhitektonski fakultet koji je vijest oko podneva objavio na Facebooku. “Vijeće AF-a izglasalo je jučer protivljenje prijedlogu za dodjelu počasnog doktorata Milanu Bandiću”.

Počasni doktorat za zagrebačkog gradonačelnika bio je prva točka na dnevnom redu redovne sjednice Fakultetskog vijeća Pravnog fakulteta, piše srednja.hr. Odluka je objašnjena u zaključku, u kojem stoji da “Pravni fakultet smatra da se počasno zvanje doktora znanosti ne bi trebalo dodjeljivati osobama koje kao aktivni političari u trenutku podnošenja prijedloga obavljaju javne dužnosti. Dodjela počasnog doktorata djelatnom političaru može dovesti u pitanje sposobnost sveučilišne zajednice da dugoročno čuva svoju autonomiju, pa se Vijeće protivi dodjeli počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu gradonačelniku Grada Zagreba, g. Milanu Bandiću”.

Vijeće AF-a izglasalo je jučer protivljenje prijedlogu za dodjelu počasnog doktorata Milanu Bandiću.Otvoreno pismo…

Gepostet von Sveučilište u Zagrebu | Arhitektonski fakultet am Mittwoch, 27. März 2019

Jača otpor dodjeli doktorata Bandiću

Pravni i Arhitektonski fakultet su se ovom odlukom pridružili Filozofskom i Prirodoslovno-matematičkom, koji se također protive dodjeli doktorata Bandiću. Inače, 57 nastavnika Pravnog fakulteta jučer je potpisalo otvoreno pismo u kojem su dekanu i predstavnicima svog fakulteta dali pravo da ne podrže dodjelu počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku.

U opticaju je još uvijek i otvoreno pismo Koste Bovana i Nikole Bakete, koje je do sada potpisalo više od 1400 profesora, studenata i alumnija Sveučilišta u Zagrebu, a u kojem se osim generalnog protivljenja ideji da se počasni doktorati dodjeljuju po političkom ključu nabrajaju i brojne afere zbog kojih potpisnici Bandića smatraju nedostojnim počasnog doktorata.

Vedran Vrabec
Telegram autor
1972 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program