Član HSP-a otkrio: ‘Most odugovlači i satima raspravlja o prijedlozima HDZ-a. Ispada da oni znaju sve, a mi ništa’

Danas se sastalo Vijeće za suradnju. Ministar branitelja i dalje se ne zna

ZADNJA IZMJENA: velj 10, 2016
Foto: PIXSELL

Predsjednik Mosta Božo Petrov najavio je u srijedu da će na idućoj sjednici Vlade biti izabran određeni broj pomoćnika ministara koji su u kvotama Domoljubne koalicije i Mosta.

“Ako se uspijemo dogovoriti, imena zamjenika i pomoćnika ministara znat će se u roku tjedan dana. S tim da će sutra na Vladi biti izabran određeni broj pomoćnika ministara u kvotama Domoljubne koalicije i Mosta, odnosno u svim ministarstvima”, kazao je Petrov novinarima u stanci sjednice Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta.

Naglasio je kako je oko izbora zamjenika i pomoćnika ministara najbitnije postići konsenzus na Vijeću za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta.

Na upit zašto se za vrijeme stanke došao sastati sa zastupnicima Mosta koji su članovi Vijeća, odgovorio je kako se došao konzultirati sa stranačkim kolegama vezano uz zamjenike i pomoćnike ministara.

Ime novog ministra branitelja

Član Vijeća iz stranke Bandić Milan 365 Miodrag Demo također je uoči sastanka rekao kako se nada dogovoru te da svatko treba dobiti onoliko koliko zaslužuje. Kaže i da se nada da će se danas usuglasiti i ime novog ministra branitelja, ali i naglašava da se još ne znaju imena kandidata, piše Večernji.

milijan brkić

Također, Milijan Brkić je uoči sjednice kazao kako ne zna hoće li se danas znati ime novog ministra.

“Nisam Nostradamus pa ne znam što će biti iako razumijem vašu potrebu za informacijom”, rekao je Brkić, piše Večernji.

Član Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta Pero Ćorić (HSP AS) rekao je danas kako očekuje da će na sastanku biti pomaka naprijed ali, ustvrdio je, Most odugovlači.

“Građani od Vijeća za suradnju očekuje brzu reakciju, da doprinesemo boljitku gospodarstva i nemamo pravo na odugovlačenje”, kazao je Ćorić novinarima prije nastavka sjednice Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta u Hrvatskom saboru. Dodao je kako smatra da Most odugovlači.

‘Ja sam katolik’

“Ja sam katolik i danas postim, ali nisam veći katolik od Pape. Imam osjećaj da se neki prave veći katolici od Pape”, poručio je.

Ćorić drži da se neće daleko doći ako će se kadrovirati na takav način tj. da se dva tjedna pregovara o jednoj do dvije pozicije. “Danas će sigurno biti pomaka naprijed, imat ćemo dobrih vijesti za građane i izabrat ćemo najstručnije”, kazao je Ćorić.

Na novinarski upit zašto sastanci Vijeća tako dugo traju odgovorio je kako je to zato što Most satima raspravlja o prijedlozima Domoljubne koalicije. “Ispada da oni znaju sve, a mi ništa”, rekao je.

‘Situacija je ozbiljna’

Podsjetimo, Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta sastalo se u srijedu u Hrvatskom saboru, a predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, koji je član tog Vijeća, rekao je kako očekuje dogovor jer građani od vladajućih očekuju da izaberu zamjenike i pomoćnike ministara te nove članove upravnih vijeća i nadzornih odbora javnih poduzeća.

“Ozbiljna je situacija i građani od nas očekuju da ministri dobiju zamjenike i pomoćnike, a upravna vijeća i nadzorni odbori nove članove kako bi mogli provoditi natječaje u trgovačkim društvima i agencijama. Očekujem da ćemo se danas dogovoriti”, kazao je Kosor novinarima prije sastanka Vijeća.

Darinko Kosor
Darinko Kosor PIXSELL

‘Neki se uče poslu’

Napomenuo je kako nove članove upravnih vijeća i nadzornih odbora u javnim poduzećima treba izabrati imenovanjem, a onda će oni raspisati natječaje za članove uprava. Kosor smatra i da sve ovo traje predugo jer se “neki uče poslu”.

Koordinator Vijeća za suradnju Miljan Brkić (HDZ) najavio je novinarima da će izjavu dobiti nakon sastanka.

Prije sastanka Vijeća održan je i sastanak stranaka Domoljubne koalicije.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program