Politika & Kriminal

Vijećnik kojeg je Tušek pokušao kupiti sutra ide u USKOK, predat će im snimku razgovora

Nastavlja se priča koja se danas proširila svim medijima, sada Šimunić ide u USKOK

25.01.2021., Oroslavlje, Viktor Simunic, nezavisni vijecnik grada Oroslavja.
Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Nezavisni vijećnik, Viktor Šimunić, koji je snimio saborskog zastupnika HDZ-a, Žarka Tušeka i gradonačelnika Oroslavja, Emila Gredičaka, koji su mu nudili funkcije i zakonski nedozvoljenu pomoć u kampanji ako se kandidira na nezavisnoj listi i tako odnese glasove SDP-u, kaže kako ga je kontaktirao USKOK.

Za 24 sata je rekao kako im sutra ide odnijeti snimku koju ima. Šimunič je ispričao je kako su mu HDZ-ovci ponudili financiranje kampanje, ali i to da nakon izbora bude potpredsjednik županijske Skupštine. “Dal’ tebe zanima neka javna dužnost? Ak’ te zanima i o tome možemo razgovarati, to sad ti moraš meni reći”, jedna je od zgodnijih rečenica koje se mogu čuti na snimci koju je objavio 24 sata.

Snimka je nastala u klijeti gradonačelnika Gredičaka i to nedavno, 16. siječnja. Tušek je, kaže Šimunić, vodio većinu razgovora, što se može čuti na snimkama koje je objavio 24 sata. Ponudio mu je logistiku i plakate, 25.000 za kampanju ako mu je potrebno.

Tušek se danas oglasio

Tušek tvrdi da mu je Šimunić sve smjestio. Prvo je kazao kako nije točno da je pokušao potkupiti vijećnika te je rekao kako će obrazložiti cijelu kronologiju kako bi sve bilo jasno. “Ja s kolegom Šimunićem nisam imao nikakav kontakt do tog dana. Nakon određenog vremena do sastanka je došlo u okruženju ljudi koje bih nazvao prijateljima i dobrim ljudima Oroslavlja. To je sve zapravo bilo smišljeno kako bi se na sastanku mene i stranku diskreditiralo, i uvelo u kontekst koji nije točan”, rekao je.

Potvrdio je kako je snimka autentična, ali je i dodao kako se na njoj više puta čuje, dok priča, kako govori da ‘karikira’. Tvrdi kako je sam Šimunić pokrenuo priču o partnerstvu i koaliciji. “On je to iskoristio kako bi mene prikazao nepoštenim čovjekom i ne mogu vjerovati da sam se našao u ovakvoj situaciji. Ponavljam, atmosfera je bila takva da bih je opisao prijateljskom i tako sam ušao u razgovor i s kolegom Šimunićem, a on je to nekorektno i neljudski zlorabio, kao i privatni dom nekog čovjeka”, rekao je.

Dodao je i kako se čuo s premijerom Plenkovićem. “Njemu je žao da sam se uopće našao u kontekstu razgovora s osobom koja je mene htjela diskreditirati i s čijim ranijim političkim radom nisam bio upoznat”, kaže. Kaže da je premijeru objasnio kako nije bio motiviran nečasnim radnjama te kako je sve orkestrirao Šimunić. Posljednje postavljeno pitanje bilo je to je li ga sram, na što on kaže da ga nije sram ničega te kako mu je samo žao njegove obitelji koju je, kako kaže, ‘uvukao u ovo’.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu