Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Više od 30 mrtvih u turskim zračnim napadima na kurdska sela u Siriji

Zračni napadi izvedeni su tjedan dana nakon bombaškog napada u Istanbulu

A Syrian Kurdish woman chants slogans during a demonstration in front of a US base in the countryside of the Hasakeh province, on June 27, 2020, to protest Turkish deadly offensives in the northeastern areas of the country. (Photo by Delil SOULEIMAN / AFP)
FOTO: AFP

Najmanje 31 osoba ubijena je u turskim zračnim napadima na kurdske položaje na sjeveroistoku Sirije, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava u nedjelju. Najmanje 40 ljudi je ozlijeđeno ili je nestalo, a neki su u teškom stanju, dodaje se.

Tursko ministarstvo obrane je ranije danas potvrdilo da izvodi zračne napade od ponoći na baze kurdskih militanata u sjevernoj Siriji i sjevernom Iraku.

Gađali su baze Kurdistanske radničke partije (PKK) i YPG-a, milicije sirijskih Kurda, dodaje se u priopćenju ministarstva.

Turska izvela 25 zračnih napada

Sirijski opservatorij za ljudska prava prenosi da je Turska izvela 25 zračnih napada na područja pod kontrolom Sirijskih demokratskih snaga (SDF), koje predvodi YPG, u ruralnim područjima Kobena, Alepa i drugdje.

Zračni napadi izvedeni su tjedan dana nakon bombaškog napada u Istanbulu u kojemu je poginulo šest i ranjeno više od 80 ljudi.

Turska je za napad okrivila YPG i zabranjeni PKK koji odbacuje optužbe.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više