Politika & Kriminal

Vlada najavljuje da će Pula konačno zbilja dobiti novu bolnicu. Ulažu još 150 milijuna

Plan je da radovi na bolnici u potpunosti završe u idućih godinu dana

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u utorak nakon sastanka u Vladi s predstavnicima Istarske županije i pulske županijske bolnice da će Vlada pronaći dodatnih 150 milijuna kuna potrebnih za završetak nove pulske bolnice.

“Vlada je prije dvije godine donijela odluku da se poveća iznos za 300 milijuna za izgradnju nove bolnice u Puli, a sada se javila potreba, zbog poskupljenja građevine i opreme, za još 150 milijuna kuna. Ti će se novci naći i iskreno se radujem što će Pula imati novu bolnicu i bolje uvjete za rad”, rekao je Kujundžić novinarima pred Banskim dvorima.

Plan je da bolnica bude gotova za godinu dana

Istarski župan Fabrizio Radin istaknuo je kako su u Vladi naišli na potpuno razumijevanje premijera Andreja Plenkovića i ministara financija i zdravstva. “Bolnicu ćemo dovršiti u roku godine dana na dobrobit svih stanovnika Pule, Istre, turista i svih građana Hrvatske”, kazao je Radin.

Ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić izrazila je nadu da će u dio zgrade useliti već ove godine jer je 75 posto objekata dovršeno. “Nadam se da ćemo do Božića useliti na jednu lokaciju, jer bolnica sada djeluje na dvije lokacije udaljene pet kilometara”, kazala je.

Kreće useljenje u jedan od objekata

U jednom od objekata jučer je završen tehnički pregled tako da se useljenje u zgradu poliklinike, dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije očekuje kroz koji dan.

Hrstić ističe da će Pula time dobiti suvremenu zdravstvenu ustanovu, prilagođenu potrebama žitelja Istarske županije i turista, uz suvremenu opremu i mogućnosti pružanja suvremenih dijagnostičkih i terapijskih postupaka.

Nastavite čitati