Politika & Kriminal

Vlada objavila: nema odgode poreza za one koji nam duguju više od 200 kuna

Ministar gospodarstva prozvao je sve koji Poreznoj duguju 200 kuna

20.03.2020., Zagreb - U Nacionalnoj i sveucilisnoj knjiznici odrzan je videolink sastanak ministara Europske unije i ministra gospodarstva, poduzetnistva i obrta, Darka Horvata. Photo: Josip Regovic/PIXSELL/EU2020HR
FOTO: PIXSELL

Na današnjoj press konferenciji, premijer Plenković i njegovi ministri objašnjavali su Vladine ekonomske mjere donesene prošlog tjedna, uz vrlo malo novih informacija.

Jedna od njih, kazao je ministar Marić, je mogućnost odgode plaćanja PDV-a za poduzetnike s prometom do 7,5 milijuna kuna.

Jedna od neobičnijih stvari izrečenih na pressici jest da će za tromjesečne odgode poreza i doprinosa konkurirati samo oni subjekti, čije dospjele obveze prema Poreznoj ne premašuju 200 kuna.

Višetjedna borba s obvezama

S obzirom na to da je kriza za mnoge počela još prije nekoliko tjedana, te se bore s rješavanjem dospjelih obveza prema zaposlenicima, dobavljačima i državi, iznos od 200 kuna krajnje je problematičan.

Prema izjavi ministra gospodarstva Horvata, Vlada smatra kako 200 kuna duga dokazuje da je riječ o sustavnim neplatišama.

“Imati dug veći od 200 kuna prema poreznoj, mislim da bi takvi poduzetnici trebali sami sebe zapitati što to znači”, kazao je Horvat.

Nastavite čitati