Vlada se oglasila o zamjenici šefa Plenkovićevog ureda; kažu da je normalno da je iz ministarstava zovu oko propisa

Tena Mišetić zbog jednog će razgovora među uhićenima u aferi vjetroelektrane biti pozvana na ispitivanje

ZADNJA IZMJENA: lip 2, 2020
Foto: PIXSELL

Zamjenica predstojnika Ureda premijera Tena Mišetić, koju bi USKOK trebao ispitati u aferi vjetroelektrane jer se u jednom od snimljenih razgovora spominje i njeno ime, još uvijek nije dobila poziv za svjedočenje. Potvrdio je to glasnogovornik Vlade Marko Milić za Jutarnji list.

“Naglašavamo da zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade još nije kontaktirana od strane nadležnih institucija oko svjedočenja u vezi sa spomenutim slučajem te da će se odazvati pozivu ako ga dobije”, kazao je Milić.

Zašto tajnici kabineta ministara zovu Mišetić?

Glasnogovornik Vlade komentirao je ulogu Mišetić u Uredu te naveo kako joj je zadatak da koordinira rad Ureda i upravlja Službom za javne politike i potporu predsjedniku. Milić kaže kako se propisi iz Ureda upućuju na javno savjetovanje, no da ih prije toga usuglase svi nadležni resori. U procesu usuglašavanja zakona i drugih akata koji se usvajaju na sjednici Vlade, dodaje, sudjeluje i Ured predsjednika Vlade kao i Ured za zakonodavstvo Vlade RH.

“Iz navedenog razloga tajnici kabineta onih tijela koja su nositelji izrade pojedinog propisa kontaktiraju zamjenicu predstojnika Ureda ili savjetnike u Uredu isto kao što kontaktiraju i tajnike kabineta drugih ministarstava koja su uključena u postupak usuglašavanja propisa”, poručuje Milić.

Njavro je zvala Mišetić

Tajnica u kabinetu ministrice poljoprivrede Ružica Njavro, koja je uhićena ovih dana, kontaktirala je i Tenu Mišetić koja se zbog toga spominje kao svjedok u postupku.

Njavro je Mišetić u razgovoru tražila da sve pusti “u proceduru javnog savjetovanja sa svim nedostacima” te da se on pripremi za ”davanje potrebnih komentara nakon što to izađe na e-savjetovanje”.

Zdravka Grund
Telegram autor
1750 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program