Politika & Kriminal

Vlak na pružnom prijelazu naletio na kombi, jedna osoba je poginula. Navodno je kriva neispravna rampa

U kombiju se nalazilo 9 osoba, dvije su ozlijeđene i prevezene u bolnicu

28.12.2015., Bjelovar, Male Sredice - Teska prometna nesreca u kojoj je vlak naletio na Taxi kombi sa cak 9 putnika dogodila se oko 13,45 sati u Malim Sredicama. Vlak je kretavsi se u pravcu Zagreba na taxi kombi vozilo naletio na pruznom prjelazu u Malim Sredicama na kojemu se prema rijecima susjeda i svjedoka rampa ne radi vec puna tri dana. U kaoticnom stanju na terenu sva raspoloziva vozila hitne pomoci u nekoliko su se navrata mora vracati za zbrinu unesrecene, s obzirom da je vlak kombi vozilo odgurnuo nekoliko desetaka metara, te je zavrsilo prikljesteno u betonskoj ogradi, da bi se vlak zaustavio nekoliko stotina metara dalje. Cijeloj tragediji je pogodovala i gusta magla. Ocevid je jos u tijeku i jos se ne zna epilog ove stravicne prometne nesrece, odnosno koliko je tesko ozlijedjenih putnika i ima li poginulih. 
Photo: Damir Spehar/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Teska prometna nesreća u kojoj je vlak naletio na Taxi kombi sa čak 9 putnika dogodila se danas oko 13,45 sati u Malim Sredicama u Bjelovaru, pri čemu je jedna osoba poginula, a dvije su ozlijeđene, priopćio je HŽ.

Za nesreću kriva rampa?

Vlak je kretavši se u pravcu Zagreba na taxi kombi vozilo naletio na pružnom prijelazu u Malim Sredicama na kojemu se prema riječima susjeda i svjedoka rampa ne radi već puna tri dana.

U kaotičnom stanju na terenu su sva raspoloživa vozila hitne pomoći. U nekoliko su se navrata morali vraćati da zbrinu unesrećene, s obzirom da je vlak kombi vozilo odgurnuo nekoliko desetaka metara, te je završilo priklješteno u betonskoj ogradi, da bi se vlak zaustavio nekoliko stotina metara dalje.

Jedna osoba poginula

Cijeloj tragediji je pogodovala i gusta magla. Iz Hrvatskih željeznica su priopćili da je jedna osoba poginula, a da je još dvoje putnika iz kombija ozlijeđeno i da su prevezeni u bolnicu. Također, ističu da nitko od putnika iz vlaka nije ozlijeđen.

Nastavite čitati