Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Vlasnik restorana u Zagrebu objavio: ‘Strogo zabranjen ulaz pederima'. Sad tvrdi, krivo je shvaćen

Nakon što se proširila njihova homofobna poruka, vlasnik ju je uklonio s društvenih mreža

FOTO: Facebook

Vlasnik zagrebačkog restorana Tihi gaj na Facebooku je jučer objavio homofobnu poruku ustvrdivši kako je u prostore njegova objekta “strogo zabranjen ulaz pederima”. Objava, koju je vlasnik Miroslav Radičević podijelio na više svojih profila, obrisana je s Facebooka nakon što je na nju upozorila stranica Seksizam naš svagdašnji.

“Vlasnik restorana Tihi Gaj razbacuje se homofobijom na svim svojim profilima. Zna li da je diskriminacija zakonom zabranjena”, konstatirali su na stranici Seksizam naš svagdašnji označivši pritom restoran. Priložili su i screenshot homofobne poruke, koje više nema na profilima vlasnika.

Vlasnik restorana Tihi Gaj razbacuje se homofobijom na svim svojim profilima. Zna li da je diskriminacija zakonom zabranjena? Tihi Gaj ..#homofobija #seksizamnassvagdasnji

Posted by Seksizam naš svagdašnji on Monday, September 26, 2022

‘Objava je krivo protumačena’

I Index je uspio uhvatiti objavljenu homofobnu poruku prije nego što je izbrisana. Navode kako je objava bila podijeljena na tri Facebook profila vlasnika restorana Radičevića te da su nedugo nakon što su ih primijetili svi uklonjeni.

Na jednom od vlasnikovih profila ubrzo je osvanula i neka vrste isprike. “Ispričavam se ako se netko našao uvrijeđen”, napisano je uz tvrdnju kako je “objava krivo protumačena”, iako je poruka “strogo zabranjujemo ulaz pederima” prilično jasna i nedvosmislena.

ISPRIČAVAM SE AKO SE NETKO NAŠAO UVRIJEĐEN ,OBJAVA JE KRIVO PROTUMAČENA

Posted by Radičević Tihi Gaj on Monday, September 26, 2022

Nedavna mrziteljska objava pizzerije

Hrvatskom se nedavno proširila još jedna mrziteljska objava kada je samoborska pizzeria poručila kako ne želi zapošljavati ljude druge boje kože ili određene nacionalnosti.

U sramotnoj objavi pisalo je, između ostalog, da im se “na oglas javljaju pakistanci, bangladešanci i četnici iz Niša” te da je “previše crnaca” i “grdo ih je vidjeti s vrećicama punih alkohola”. Naglasili su kako su to “svi koje ne žele”.

Nakon što se društvenim mrežama i medijima proširila sramotna objava pizzerije u Samoboru, u slučaj se uključila i policija. Novinari portala Dnevnik.hr javili su se vlasniku pizzerije, koji im je potvrdio kako stoji iza odluke da neće zaposliti pizza majstora. Dodao je kako će radije skratiti radno vrijeme, istaknuvši da su reakcije građana na ovu njihovu odluku pozitivne i da su oduševljeni.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više