Politika & Kriminal

Vučemilović ne odustaje: 'Radić je moralna osoba. Vjerujem da će podnijeti ostavku'

Kazala je kako zahtijeva da se u što skorijem roku sazove Predsjedništvo stranke, a potom i Domovinski odbor

Članica Predsjedništva Domovinskog pokreta i saborska zastupnica Vesna Vučemilović za RTL Danas je komentirala izjavu svog stranačkog kolege i političkog tajnika stranke Maria Radića da neće podnijeti ostavku. Naime, Vučemilović je ranije danas kazala kako očekuje da Radić podnese ostavku budući da ga je na tu funkciju izabrao Miroslav Škoro.

“Ne vidim razlog zašto to ne bi učinio budući da je glavni tajnik Dario Žepina podnio ostavku. To su funkcije koje se ne biraju nego predsjednik stranke imenuje glavnog tajnika i političkog tajnika. Logično je da oni njegovom ostavkom ponude i svoje ostavke jer to nisu izabrane nego imenovane funkcije. Vjerujem da će gospodin Radić, kao moralna osoba, to i učiniti”, kazala je sada Vučemilović te dodala kako bi time Radić i dalje ostao potpredsjednik stranke.

Ishitrene izjave

Također je rekla kako očekuje da Radić sazove Predsjedništvo stranke te da je sada za to pravi trenutak, te je komentirala njegovu izjavu da su njezini pozivi na ostavke ishitreni. “Ne znam što sam ja to ishitreno učinila ili rekla ovih dana. Mene je ova odluka zatekla. Po prirodi nisam ishitrena osoba, kao ni pretjerano emotivna. Vrlo racionalno sugeriram što treba napraviti. I zahtijevam, kao član Predsjedništva, kao saborska zastupnica Domovinskog pokreta i jedan od osnivača Domovinskog pokreta da se u što skorijem roku sazove Predsjedništvo stranke, a potom i Domovinski odbor”, rekla je.

Otkrila je kako se u međuvremenu čula s Miroslavom Škorom, ali d ao razlozima njegove ostavke ne zna ništa više nego što je znala jučer. “Koliko znam, njegovo zdravstveno stanje nije ništa lošije nego je bilo prije. Čini mi se da je to pomalo emotivna i ishitrena odluka kojoj su kumovale ove tri kampanje u kojima se on istrošio i bio na jednoj meti, malo i na vjetrometini. I on i njegova obitelj. Očigledno je to ostavilo i malo više traga nego smo svi mi primjećivali i očekivali. “, kazala je.

Vidoviti Zoran

Navela je i kako je Sabor stranke za nekoliko mjeseci te da ne vidi razlog zašto Škoro ne bi promijenio mišljenje i odradio tih nekoliko preostalih mjeseci do tada. Na pitanje zašto je Škoro zadržao saborski mandat Vučemilović je odgovorila kako ima obvezu prema onima koji su ga birali, a na pitanje ima li ona ambicija postati predsjednica stranke rekla je da je o tome prerano govoriti.

Na konstataciju da je Zoran Milanović u svom posljednjem intervjuu za RTL zazivao ostavku ili odlazak Škore s čelnog mjesta Domovinskog pokreta i Ćipu Mlinarića naveo kao mogućeg nasljednika Vučemilović je kazala da je Milanović zadnji koji će kadrovirati u Domovinskom pokretu. Na tvrdnju da je ipak bio pomalo vidovit, dodala je: “Predsjednik Milanović je uistinu jedna onako osebujna ličnost, a sada ga možemo zvati i vidoviti Zoran. “

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu