Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Vučić objavio video povodom Oluje: 'Nikada više nećemo šutjeti, nemojte nam braniti da se sjećamo'

Srbijanski predsjednik objavio je video pod nazivom "27 godina od progona srpskog naroda u akciji Oluja".

Serbian President Aleksandar Vucic makes a national statement on the second day of the COP26 UN Climate Summit in Glasgow on November 2, 2021. - World leaders meeting at the COP26 climate summit in Glasgow will issue a multibillion-dollar pledge to end deforestation by 2030 but that date is too distant for campaigners who want action sooner to save the planet's lungs. (Photo by HANNAH MCKAY / POOL / AFP)
FOTO: AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom “Oluje” i Dana pobjede koji se danas slavi u Hrvatskoj, oglasio se na Instagramu s videom o Oluji pod nazivom “27 godina od progona srpskog naroda u akciji Oluja”.

Uz video je napisao: “Pružamo ruku prijateljstva svima koji je žele prihvatiti, ali nikada više nećemo šutjeti i nećemo se stidjeti zločina počinjenih protiv našega naroda. Nemojte nam braniti da se sjećamo”.

‘Nećemo zaboraviti patnju’

U videu kojeg je Vučić objavio, navodi se da je u “Oluji” protjerano 250.000 Srba i ubijeno njih najmanje 2000. “Nikada nećemo zaboraviti patnju krajiškog čovjeka, Srbina iz Krajine, koji je stradao, koji je protjeran”, govori Vučić u videu u kojem poručuje da se Srbe nazivalo “hrvatskim Srbima”, “bosanskim Srbina”, da ih se sada naziva i “kosovskim Srbima”, dok su oni – kako govori srbijanski predsjednik – jedino željeli biti “obični Srbi”.