Politika & Kriminal

Vučićev zastupnik podigao srpsku zastavu na Dinari iznad Knina: 'Da podsetim da su Dinara, Dalmacija i Kninska krajina srpske'

'Hrvatska danas obeležava početak zločinačke vojne akcije Oluja...'

FOTO: Dušan Marić/Facebook

Zastupnik Vučićeve Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini Srbije popeo se na Dinaru i, sudeći prema fotografijama koje je objavio jučer na svom Facebooku, podignuo srpski zastavu.

Na slikama se vidi Dušan Marić i još dvije vesele dame, kako piše u statusu, na Dinari iznad Knina. Povod je, naravno, hrvatsko obilježavanje Oluje.

Tako Marić piše: “Hrvatska danas obeležava početak zločinačke vojne akcije “Oluja”. Upravo sam se popeo na Dinaru iznad Knina, najveću i najopevaniju srpsku planinu i na njenom najvišem vrhu Troglavu (1913) razvio srpsku zastavu…”

‘Da podsetim Hrvate ali i zaboravne Srbe…’

Nadalje piše: “Da na današnji dan, dan koji Hrvati slave kao dan pobede a Srbi kao dan velike nesreće, Hrvate ali i zaboravne Srbe podsetim da je Dinara i srpska planina. Da podsetim Hrvate ali i zaboravne Srbe da su Dalmacija i Kninska krajina ništa manje srpske nego što su hrvatske.

Da podsetim Evropu i Ameriku, ogrezle u satanizaciji i terorisanju srpskog naroda, na 500.000 Srba u Hrvatskoj kojih više nema, jer su ih hrvatska vlast, vojska i policija pre tri decenije proterale iz njihovih domova i njihovog zavičaja, u najvećem etničkom čišćenju u Evropi posle Drugog svetskog rata”, piše Marić.

Njegovu cijelu objavu možete pročitati u statusu:

Pozdrav sa Dinare (1913): SRPSKA ZASTAVA SE DANAS ZAVIJORILA NA NAJVEĆOJ SRPSKOJ PLANINIHrvatska danas obeležava…

Posted by Dusan Maric on Wednesday, August 4, 2021

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu