Politika & Kriminal

Wow. Bernardić objasnio zašto nema žena među izbornim voditeljima SDP-a: 'To je posao za iskusne, ne za eksperimente'

Predsjednik SDP-a bizarnu je izjavu dao u velikom intervju za agenciju Hina

Predsjednik socijaldemokrata Davor Bernardić dao je veliki intervju za agenciju Hina, u kojem je, između ostalog, pokušao objasniti izostanak žena na SDP-ovom popisu koordinatora izbornih jedinica.

Na upit je li moguće da nijedna SDP-ovka nije sposobna obavljati izbornu koordinaciju, uz navođenje primjera gradonačelnice Supetra Ivane Marković, Bernardić je dao krajnje bizaran odgovor: “Koordinatorstvo nije za eksperimentiranje. Taj posao moraju obaviti dokazani operativci na terenu”. Kazao je da je takvo stanje posljedica malog broja SDP-ovki u Saboru i tijelima stranke.

‘Ženama treba dati priliku kad mogu dati konkretan doprinos’

Dodao je kako će Ivana Marković, kao i ostale SDP-ovke, dobiti svoju šansu u budućnost. “Ja istinski vjerujem u rodni paritet i da ženama treba dati priliku svugdje gdje mogu dati konkretan doprinos”, kazao je Bernardić. Konkretan doprinos, barem prema predsjedniku SDP-a, zasad se ne odnosi na voditeljski posao, odnosno koordiniranje izbornih jedinica.

U ostatku intervjua šefa SDP-a iznosio je svoje planove za povećanje neto primanja 800.000 zaposlenih, povećanja minimalca na 4000 kuna, te najavio pobjedu na parlamentarnim izborima.

Nastavite čitati