Politika & Kriminal

Uzdrmani makedonski premijer uoči najavljenih prosvjeda izjavio je da sigurno neće dati ostavku

Nikola Gruevski dao je intervju za provladinu televiziju Sitel

Makedonski premijer Nikola Gruevski poručio je u subotu da ne namjerava podnijeti ostavku, uoči velikog prosvjednog skupa u nedjelju koji organizira oporbena ljevica, koja ga optužuje za korupciju i već mjesecima traži njegovu ostavku.

“Ni u kojem slučaju nemam namjeru podnijeti ostavku ili pristati na prijelaznu vladu”, rekao je Gruevski u intervjuu za provladinu televiziju Sitel.

Tvrdi da nije kukavica

“Ostavka bi bila kukavičluk”, rekao je. Ponovno je ustvrdio, iako za to nije iznio dokaze, da iza oporbe i njezina vođe Zorana Zaeva stoje strane obavještajne službe koje ga žele maknuti s vlasti.

“Moramo pronaći rješenje za političku krizu i to mora biti u skladu s voljom građana Makedonije izraženom na zadnjim izborima. Neće biti rješenja nasiljem, kako su neki planirali. Pronaći ćemo rješenje”, rekao je Gruevski, premijer od 2006., koji je ponovno osvojio vlast na prijevremenim izborima u travnju.

Međusobne optužbe za špijunažu

Oporba optužuje vlast za korupciju i prisluškivanje 20.000 građana, uključujući političare, novinare i crkvene velikodostojnike.

Vladajuća stranka (VMRO-DPMNE) isto tako optužuje oporbu za špijunažu i za pokušaje destabiliziranja zemlje. VMRO je pozvao svoje pristaše na prosvjed u ponedjeljak u Skoplju.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu