Politika & Kriminal

Zadravec tvrdi da će se za ravnatelja Vinogradske kandidirati Vagić, on je demantira

Zadravec ga je nazvala kandidatom kriminalne skupine

03.11.2020., Zagreb - Predstavljanje operativnog stozera Arene Zagreb za pomoc zdravstvenom sustavu RH u razdoblju COVID-19 pandemije. Doktor Davor Vagic Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Jučer smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Dijana Zadravec jutros je na televiziji N1 govorila o stanju u Vinogradskoj i pritom rekla kako ima saznanja da o tome tko će se kandidirati za ravnatelja.

Izdvojila je Davora Vagića, predsjednika Povjerenstva za nadzor i kontrolu KBC Sestre milosrdnice, za kojeg je rekla kako će biti kandidat kriminalne skupine.

Novinari N1 televizije su nakon emisije kontaktirali Davora Vagića i pitali ga planira li se kandidirati. “Neću se javiti na natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice”, poručio je Vagić i tako demantirao tvrdnje Dijane Zadravec.

Zadravec tvrdi da će se Vagić kandidirati, spominje prljave poslove.

Podsjetimo, Zadravec je jučer smijenjena nakon više tjedana neizvjesne situacije u Vinogradskoj bolnici. U priopćenju koje je iz te bolnice stiglo, v.d. ravnatelja, dr. Zoran Vatavuk, naveo je da su u Zavodu ozbiljno narušeni međuljudski odnosi, zbog čega je donio odluku o smjeni predstojnice. Telegram je jučer razgovarao sa Zadravec koja je ponovila vrlo ozbiljne optužbe na račun kolega, rekavši kako se iza njezine smjene kriju vlasnici privatnih ustanova koji su ujedno predstojnici klinika u KBC-u Sestre milosrdnice.

Za njih tvrdi da imaju privatne biznise i zloupotrebljavaju javni zdravstveni sustav. Slične optužbe ponovila je i jutros na N1 kada je upitana planira li se ona kandidirati na mjesto ravnateljice KBC Sestre Milosrdnice. “Naravno da želim, ali skupina koja želi i dalje zataškavati kriminal želi svog kandidata, doktora Vagića. On je kandidat za ravnatelja kojeg želi ova kriminalna skupina da zataškavaju dalje kriminal u Vinogradskoj”, poručila je.

“Moram reći da je za mene čovjek koji mijenja identitet vrlo sumnjiv, to su obično ljudi koji to rade ili zbog kriminalne prošlosti ili intimnih razloga. On je dosad odrađivao prljave poslove u KBC-u”, rekla je Zadravec, javlja N1.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu