HDZ je na fejsu postavio sramotnu karikaturu Tita; maknuli su je, a Mikulić nam kaže da se ispričavaju

Administratoru koji ju je postavio, oduzete su ovlasti

ZADNJA IZMJENA: srp. 21, 2017
Foto: PIXSELL

Neprimjerenu karikaturu o Josipu Brozu Titu objavio je danas poslijepodne zagrebački HDZ. Objava je ubrzo uklonjena, a predsjednik zagrebačke Skupštine i zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić za Telegram kaže kako je fotografija postavljena bez njegovog znanja te kako se ispričavaju.

“U ime Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice ispričavam se zbog spornog sadržaja te su informatičari uklonili neprimjerenu fotografiju koju je mladi administrator bez saznanja mene kao predsjednika Gradskog odbora ili članova Predsjedništva objavio danas na Facebook stranici”, rekao nam je Mikulić.

‘Upućujemo ispriku’

Kazao je kako je fotografija odmah uklonjena sa službenog Facebook profila, a jednom od administratora koji ju je postavio oduzeto je ovlaštenje za administriranje stranice. “Upućujemo ispriku”, zaključio je Mikulić.

Danas je, inače, Odbor za imenovanja naselja, ulica i trgova većinom glasova predložio Skupštini da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske. Ključne činjenice o tom događaju možete pročitati ovdje, a spornu HDZ-ovu objavu koja je uklonjena pogledajte niže:

Uklonjena HDZ-ova objava o Titu Facebook