Politika & Kriminal

Zagrebački HDZ ulaže 15 amandmana na Bandićev GUP; ako ih ne prihvati, nema podrške

Odluka Predsjedništva zagrebačkog HDZ-a odgodit će izglasavanje GUP-a

Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba održao je sjednicu na kojoj je velikom većinom odlučeno da će na zagrebački GUP uložiti amandmane. Šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić potvrdio je da je odluka na sjednici donesena glasovanjem u omjeru 10 naprama 3.

“Gradski odbor HDZ-a glasovao je o prijedlogu Predsjedništva. Za je glasao 41 član, 9 je bilo protiv, a tri su se suzdržala od glasovanja. Idemo s 15-ak amandmana”, kazao je Mikulić koji je potvrdio kako je i on bio među onima koji su glasali za amandmane.

Neće podržati GUP ako se ne prihvate amandmani

Rekao je i kako zagrebački HDZ očekuje da se prihvate svi amandmani te da neće podržati GUP ukoliko to ne bude slučaj.

S obzirom na to da je prijedlog o amandmanima prošao na Gradskom odboru, oni će se na Gradskoj skupštini uvrstiti u četvrtak, nakon rasprave o GUP-u. Izgledno je, dakle, da će cijelo glasanje o Bandićevom GUP-u biti odgođeno.

Ranije danas, premijer Andrej Plenković odbacio je tvrdnje da su HDZ-ovi amandmani kupovanje vremena i odgađanje izglasavanja GUP-a, već tvrdi da ga se time želi poboljšati. Osobno nema stav prema GUP-u jer ga, kaže, nije čitao i tu daje povjerenje gradskoj organizaciji i onima koji su zaduženi da se time bave.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu