Politika & Kriminal

Pad žičare u Italiji preživjelo je samo jedno dijete, 14 je poginulih; pokreće se hitna istraga

Tužiteljstvo razmišlja i o tome mogu li se u ovom slučaju primijeniti optužbe za ubojstvo iz nehaja

Nesreća sa žičarom
FOTO: AFP
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Talijanske su vlasti u ponedjeljak, dan nakon kobnog pada žičare na sjeveru zemlje i 14 poginulih, obećale da će hitno istražiti tu nesreću. Osnovano je posebno povjerenstvo koje će pomoći tužiteljima u istrazi, kazao je ministar infrastrukture Enrico Giovannini. Prema medijskim navodima, tužiteljstvo razmišlja i o tome mogu li se u ovom slučaju primijeniti optužbe za ubojstvo iz nehaja.

U kabini se nalazilo 15 osoba, a žičara se u trenutku nesreće kretala od grada Stresija prema planinskom vrhu Mottarone. Samo je dvoje djece preživjelo nesreću, međutim, jedno od njih je kasnije u bolnici u Torinu podleglo ozljedama.

Pregledi pokazali da nema nepravilnosti

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da su među poginulima i petero izraelskih državljana iz iste obitelji. Preživjeli petogodišnjak izgubio je oba roditelja i mlađeg brata. Talijanski mediji su objavili da je teta s njim u bolnici.

Tvrtka odgovorna za godišnje preglede žičare priopćila je da je posljednja provjera ispravnosti u studenom 2020. pokazala “da nema nepravilnosti”. Žičara je pregledana i 2016. godine nakon obnove.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu