Politika & Kriminal

Zašto Obersnel nije smijenio ovu gospođu lani, kad je prvi put pijana divljala po cesti?

Riječka pročelnica koja je noćas ozbiljno alkoholizirana izazvala užasnu nesreću

Tešku prometnu nesreću u kojoj je prošle noći na Istarskom ipsilonu jedna osoba poginula, a nekoliko ih je ozlijeđeno skrivila je 36-godišnja pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, Vera Begić Blečić. Gospođa je vozila pijana i u suprotnom smjeru, a ovo joj nije prvi udes.

I lani je skrivila nesreću u Rijeci, te pobjegla nakon sudara s autom u kojem je bila i šestomjesečna beba. Kada je pet sati kasnije pronađena još je uvijek imala koncentraciju alkohola u krvi od 0,3 promila.

Pročelnica je ponovno pijana sjela za volan

Prošle je noći pak vozila s koncentracijom od 1,81 promil. Sjela je pijana za volan iako je nakon prošlogodišnjeg sudara za Novi list izjavila: “Platit ću kaznu, snositi odgovornost za što sam kriva. Napravila sam grešku, pokrit ću se ušima i drugi put bit ću pametnija”. Sada je do kraja istrage suspendirana.

Istarska policija je danas potvrdila da se tragična nesreća dogodila oko 23.55 sati kada je pročelnica Peugeotom riječkih tablica ušla na dionicu Istarskog ispsilona između Nove Vasi i Višnjana u traku namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera. U nepreglednom zavoju zato je okrznula škodu slovenskih registracija. No, prije nego što su nadležne cestarske službe i policija stigle reagirati vozačica je na mostu Mirna udarila u zaštitnu ogradu, te se njezin automobil odbio u drugi auto pulske registracije.

Od siline udarca taj se automobil prevrnuo, a 41-godišnji vozač koji mu je bio za upravljačem podlegao je teškim ozlijedama. Njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. Radilo se o tročlanoj obitelji koja je bila u automobilu s kojim se sudarila pročelnica.

Suspenzija pročelnice i sućut gradonačelnika

I lani je u vozilu na koje je naletjela pripita Vera Begić Blečić bilo dijete s majkom. Radilo se o šestomjesečnoj bebi koja je zajedno s majkom ostala zarobljena u vozilu koje je uništila pročelnica svojim automobilom.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, koji je svoju pročelnicu sada suspenidrao do okončanja istrage, izrazio je žaljenje zbog tragične nesreće što ju je skrivila noćas u Istri. Možda ipak treba naglasiti da nakon spomenute prošlogodišnjeg skandala riječki gradonačelnik ovu gospođu nije smijenio.

Nastavite čitati