Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Zastupnica koju je Telegram uhvatio u velikoj aferi izašla iz Socijaldemokrata: ‘Možda nekad i podržim HDZ…’

'Možda više gledam u budućnost i mislim da ima više tema o kojima trebamo raspravljati'

06.10.2022., Zagreb - Sabor 12. sjednicu nastavlja raspravom o prijedlogu zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Marina Opačak Bilić koja je prošli tjedan napustila Socijaldemokrate, čime je najveći oporbeni saborski Klub smanjen na 17 zastupnika, u utorak je izjavila da ostaje oporbena zastupnica i neće podržavati vladajuću većinu u Saboru.

“Podržavanje vladajuće većine svakako nije moja opcija i ostajem oporbena zastupnica. To je bila moja osobna odluka i nećete me vidjeti za nekoliko tjedana da dižem ruku za prijedloge vladajućih”, izjavila je novinarima u Saboru.

‘Ako se već svađamo, trebamo se svađati o budućnosti’

“Tu sam odluku odnijela jer se, kao mlada osoba, nekada znam osjećati neshvaćeno. Možda više gledam u budućnost i mislim da ima više tema o budućnosti o kojima trebamo raspravljati i da se, ako se već trebamo svađati u Saboru, svađamo o budućnosti, a ne o prošlosti,” pojasnila je Marina Opačak Bilić.

Na upit novinara može li se dogoditi da ipak nekada digne ruku za neki prijedlog vladajućih, kazala je kako “naravno da treba podržati prijedloge poput prehrane učenika, povećanje rodiljnih naknada i slične teme, kao što smo i do sada dizali ruke za njih”.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više