Zastupnica SDSS-a nakon povijesnog govora u Saboru: ‘Stizale su poruke svakakvih sadržaja, ne obazirem se’

'Moje komšije Hrvati i Srbi su zadovoljni mojim nastupom, kažu da pozivam na ljubav i mir'

ZADNJA IZMJENA: kol 4, 2020
Foto: Screenshot/YouTube (Internet TV Hrvatskoga sabora)

Zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga, koja je prije nekoliko dana u Saboru održala emotivan govor o ratnim iskustvima iz djetinjstva, sinoć je opisala kakve je reakcije doživjela nakon tog istupa. Zastupnica je u Saboru govorila o tome kako je kao osmogodišnja djevojčica tijekom Oluje u koloni izbjeglica napustila Knin. Šimpraga je sada u Dnevniku Nove TV reakcije nazvala uglavnom dobrim, dodavši da je bilo i negativnih iskustava.

„Moje komšije Hrvati i Srbi su zadovoljni mojim nastupom, kažu da pozivam na ljubav i mir i to je ono što nam svima treba. Bilo je negativnih komentara, stizale su poruke svakakvih sadržaja, ali se na to ne obazirem. Smatram da smo na dobrom putu”, kazala je Anja Šimpraga, javlja Dnevnik.hr.

Što očekuje od Gotovine

Šimpraga je komentirala i obilježavanje 25. godišnjice Oluje koje će se sutra održati u Kninu. Od najavljenog sudjelovanja predstavnika srpske manjine, potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića na toj manifestaciji, Šimpraga kaže kako očekuje da se nastavi sve što je započeto, misleći na normalizaciju situacije između Hrvata i Srba. Nada se da će i govor Ante Gotovine ići u tom smjeru, te da će biti u istom tonu kao govor koji je Gotovina održao nakon povratka iz Haaga. “Očekujem da svi zajedno krenemo u budućnost”, kazala je Šimpraga.

Zastupnica se osvrnula i na komentare iz Srbije, gdje je odluka Borisa Miloševića da sudjeluje u obilježavanju Oluje žestoko kritizirana. Miloševiću nije lako ni u Hrvatskoj ni u Srbiji, priznala je njegova stranačka kolegica. “Sve što se radi, radi se na dobrobit Hrvatske, Srbije, Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji. Očekujem da će sutra sve proći mirno, da ćemo potom otići u Grubore, pokloniti se žrtvama i nakon toga rješavati vodovode i druge probleme koji su zaostali”, kazala je Anja Šimpraga na kraju.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program