Zastupnik Glasnović danas je baš podivljao. Silno se htio tući usred Sabora

HSS-ovac je sugerirao da se Glasnović 30 godina skrivao u Kanadi

ZADNJA IZMJENA: velj 13, 2020
Foto: Screenshot HTV

U Saboru je danas umalo došlo do fizičkog obračuna između neovisnog zastupnika Željka Glasnovića i HSS-ovca Željka Lenarta. Sukob je izazvao Glasnović, koji je pred desetak zastupnika, koliko ih se u tom trenutku nalazilo u Saboru, održao žestoki govor o korupciji u Hrvatskoj. Napao je i HRT, spominjao je cenzuru i „privid demokracije”, a komentirao je i stanje u državi. „Krade se minimalno 30 milijardi kuna godišnje, a tu se radi o lijevom i desnom krilu partije. Gdje je nestala imovina, SUBNOR, SKH?”, govorio je Glasnović, javlja HRT.

Lenart mu je na to dobacio nešto što je Glasnovića izbezumilo. „Dobro prijatelju, dobro znam, smrdi mi ovdje. Začepi. Ti si kameleon i gnjida”, uzvratio je bijesni Glasnović. Lenart se na to pozvao na povredu Poslovnika zbog uvrede pa je nastavio provocirati Glasnovića. „U mojoj obitelji nitko nije bio u partiji, ali nismo niti pobjegli u Kanadu i 30 godina se sakrivali u Kanadi kao vi. Vi držite moralne propovijedi.”

Glasnović je postao neugodan

Izgleda da je opaska o skrivanju Kanadi ozbiljno pogodila Glasnovića, koji je nakon toga izašao iz svojeg reda i krenuo prema HSS-ovcu kao da se s njim namjerava obračunati. Premda je predsjedatelj Furio Radin pozvao saborsku stražu da razdvoji zaraćene zastupnike, među njih je prvi stao MOST-ov Miro Bulj, koji je pokušao smiriti Glasnovića.

Glasnović je odustao od namjere da udari Lenarta, ali nije se suzdržavao s uvredama. „Majmune jedan” i „Ti si govno jedno”, vikao je, dok mu se HSS-ovac smiješio iz svoje klupe. „Nisam ja pobjegao, vi ste mene otjerali”, galamio je Glasnović, sve dok se nije pojavio stražar koji ga je ispratio iz dvorane. “Gospodine Glasnoviću, nismo u Legiji stranaca, ovo je Sabor. Prekinimo s tim”, poručio mu je Radin za kraj.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2026 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program