Politika & Kriminal

Zatvara se Arena Zagreb, ali šef liječničkog tima kaže da će biti spremni ako se situacija zakomplicira

Stacionar će ostati u stanju pripravnosti, ali neće primati nove pacijente

Zatvara se stacionar Arena Zagreb u koji su mjesecima primali pacijente oboljele od koronavirusa. Stacionar će ostati u stanju pripravnosti, ali nakon što otpuste pacijente koji se trenutno tamo liječe, nove neće primati.

Koordinator za Arenu, prof. Davor Vagić iz KBC-a Sestre milosrdnice, za N1 je rekao kako stacionar u Areni omogućava da pacijenti koji ne mogu ići kući, a nisu teški bolesnici koje treba smjestiti u bolnicama, svoje liječenje završe tamo. “To omogućava i da naše bolnice diljem Hrvatske normalno rade”, rekao je Vagić.

Dodao je kako je smisao otvaranja Arene bio da normalni posao u bolnicama i zdravstvenom sustavu ide dalje, a dodao je i kako osoblje Arene ostaje u pripravnosti i dalje, što, tvrdi, pokazuje i razinu njihove dobre organiziranosti. Zahvalio je i pacijentima koji su boravili u Areni. Kako je rekao, na početku su dolazili u strahu jer im je bilo neobično zdravstvenu skrb dobivati u dvorani, umjesto u bolnici.

Arena otvorena krajem studenog

Stacionar u Areni je otvoren krajem studenog, a prvo je u nju stiglo 15 pacijenata srednje životne dobi s lakšim kliničkim slikama koji su zahtijevali daljnje liječenje kroz intervensku ili druge terapije. Svi su prije toga bili hospitalizirani u jednoj od zdravstvenih ustanova u Zagrebu i to po pet u KB Dubrava, Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” i KBC-u “Sestre milosrdnice, priopćio je Operativni stožer Stacionara Arena Zagreb.

Medicinsko osoblje stacionara Arena Zagreb činilo je 18 liječnika, tri vojna i 15 iz KBC-a Sestre milosrdnice te 20 medicinskih sestara iz KBC-a Zagreb i šest iz vojnog saniteta. U Areni je početkom prosinca preminuo jedan muškarac. Tada je rečeno kako se radi o osobi koja je bila u terminalnoj fazi svoje osnovne tumorske bolesti.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu