Politika & Kriminal

Bačić o HDZ-ovom gradonačelniku koji je kritizirao Filipovića: 'To je neoprezan istup, pričao sam s njim'

Izjavu medijima ipak nije dao Plenković već Branko Bačić

U središnjici HDZ-a danas je održana sjednica Predsjedništva te stranke. Nakon sastanka izjavu je okupljenim medijima dao Branko Bačić. On tvrdi kako su raspravljali o tjednu koji dolazi, prvenstveno u Saboru, gdje imaju dva nova župana pa su morali donijeti odluku o njihovim zamjenama.

“Jedan od zaključaka je odluka o održavanju unutarstranačkih izbora na lokalnim razinama. Najvjerojatnije će započeti 15. rujna. Planiramo Opći sabor stranke s oko 2000 izaslanika održali bismo početkom siječnja iduće godine”, dodao je.

“Vladajuća većina je stabilna, u petak ćemo donijeti rebalans proračuna. Traju pregovori oko formiranja vladajuće većine u Varaždinskoj županiji. Sutra je sastanaka s predstavnikom stranke Reformista, izvijestit ćemo vas o dogovorima”, rekao je Bačić.

Postizborna preslagivanja

O odgovornosti Ante Sanadera za izborni rezultat u Splitu rekao je kako se u javnosti zaboravlja da je od 30 velikih gradova u Hrvatskoj, HDZ pobijedio u 15, a što, po njemu, govori o njihovoj snazi i uspjehu na izborima, no otkrio je i kako će se jasno na razini županijske organizacije razgovarati o poraznim rezultatima na Korčuli.

Upitan o nedavnoj izjavi Mate Frankovića, a koji je za lokalne medije kazao da je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Filipović, prema njemu imao lošu kampanju i nastupe, Bačić je novinarima odgovorio kako je razgovarao s Frankovićem i da mu je rekao da je to bio neoprezan istup.

“Ako je Mato Franković imao primjedbe na kampanju g. Filipovića, to je trebalo riješiti u ovoj zgradi, na razini Predsjedništva HDZ-a ili kroz Klub zastupnika. Takve ocjene stranačkih prijatelja iznose se na tijelima stranke”, misli Bačić.

Gdje je nestao premijer?

Na pitanje zašto Andrej Plenković ne daje izjavu nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Bačić je odgovorio kako je “Plenković kao rijetko koji premijer dostupan medijima” te da vjeruje da će i ovaj tjedan imati priliku dati izjave. Prema njemu, nema potrebe da nakon svake sjednice Predsjedništva govori predsjednik stranke.

“Nije uvijek on izlazio nakon sjednice. Puno puta sam uime stranke izjavu davao ja i drugi članovi. Ovaj model nam se čini prihvatljiv, to ne znači da tijekom tjedna neće biti na raspolaganju. Ne moramo uvijek isto nastupati. Kad ocijenimo da nema potrebe, netko će od nas izaći, javnost neće biti zakinuta”, tvrdi Branko Bačić.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu