Politika & Kriminal

Zbilja bi bila šteta propustiti istup gospođe Juretić koja priča kako joj ne bi bilo svejedno da joj muškarac uleti u WC

Bivša ministrica pričala je što ju muči oko Istanbulske konvencije i zbilja je senzacionalna

Bernardica Juretić, bivša ministrica socijalne politike i mladih u vladi Tihomira Oreškovića, bivša časna sestra i aktualna kandidatkinja Hrvatskih suverenista na listi za Europski parlament, jučer je na N1 televiziji govorila o nadolazećim europskim izborima. Pritom je se otvorilo pitanje Istanbulske konferencije, a voditelj Ivan Skorin prisjetio se jednog od argumenata protivnika tog sporazuma.

„Gdje su muškarci koji ulaze u ženske WC-e o kojima se toliko govorilo?”, pitao je, prilično zbunivši gospođu Juretić. „Neće toga biti od danas do sutra”, rekla je Juretić pa nastavila pričati o zahodima u inozemstvu. „U Kanadi nemate muški i ženski WC nego muškarci, onaj tko kaže da se osjeća kao žensko, ide u ženski wc”, objašnjavala je.

Na protuargument novinara kako u Kanadi ipak postoje odvojeni WC-i, bivša ministrica je problematiku zahoda upotrijebila da objasni što po njoj nije u redu s današnjim društvom. „Ako netko kaže za sebe da se osjeća kao žensko, on ne ide u muški WC, on ide u ženski. Meni ne bi bilo ugodno da idem u WC i da naiđe frajer od dva metra”, kazala je Juretić te nastavila tumačiti kako je to ilustracija „urušavanja obiteljskih vrijednosti”.

Neki svećenik negdje je kažnjen

„To da spol nije jednako rod, to nisu bezazlene stvari. Ima hrpa svjedočanstava iz drugih zemalja gdje ljudi svjedoče tome gdje više nije otac i majka, pa mislim da je i u nas sad uvedeno da u dokumentima nema ime oca i ime majke, polako se počinje uvoditi. U sve zakone će se morati uvoditi taj rod gdje neće biti muško – žensko”, rekla je Juretić.

Kandidatkinja Suverenista nakon toga se pozvala na slučaj nekog svećenika u Njemačkoj koji je po njezinim saznanjima kažnjen, ali nije bila sasvim sigurna zbog čega ili kako. „Čak su i neki svećenici završili u zatvoru, mislim da je bio slučaj u Njemačkoj, ne znam točno detalje. Nešto je rekao, ne znam točno, mislim da na internetu ima. Sad je li završio doslovno u zatvoru ili je dobio kaznu”, rekla je Juretić.

Bivša ministrica Juretić se, inače, u svom kratkom mandatu istaknula nekim prilično neobičnim istupima i potezima. Tako je preko Facebooka vjernike pozivala da mole za nju i novu vladu, na Međunarodni dan obitelji napadala je feminističke i LBGT udruge, autizam uspoređivala s dugotrajnim sjedenjem pred kompjuterom, i radila druge čudne stvari o kojima više možete pročitati ovdje.

Nastavite čitati