Politika & Kriminal

Zbilja je zabavno gledati premijera i ministre kako panično bježe od pitanja o rekonstrukciji Vlade

S novinarima je stala samo ministrica Divjak koja misli da je Kuščević dužan dati odgovore

Premijer Andrej Plenković i danas je djelovao kao da ga ozbiljno uzrujavaju pitanja o rekonstrukciji Vlade pa je opet izignorirao novinare koji su maloprije pokušali doznati nešto o toj temi. Novinarka nije uspjela ni izgovoriti pitanje, a premijer, koji je izlazio sa sastanka s Matom Rimcem, već je počeo odmahivati glavom i mahati prstom. „Danas pričamo samo o Mati Rimcu i umjetnoj inteligenciji i digitalnoj ekonomiji”, rekao je Plenković i brzo se sakrio u limuzinu.

Ništa bolje novinari nisu prošli ni s većinom drugih članova Vlade koji su s premijerom danas posjetili tvrtku Rimac Automobili – gotovo svi su pobjegli glavom bez obzira. Tek je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak kratko odgovorila na pitanje misli li da je ministar Kuščević postao pretežak teret Vladi. „Mislim da je sve ovo što je u medijima loše izgleda, i da je jasno tko na to treba dati odgovore: ministar Kuščević. Odluku oko njegove pozicije donosi premijer za početak, a nakon toga Sabor”, rekla je gospođa Divjak.

Premijer ni jučer nije bio informativan

Ništa jasniji odgovor novinari nisu dobili ni jučer, kada je premijer s ministricom vanjskih i europskih poslova Marijom Pejčinović Burić održao konferenciju za medije povodom njezinog izbora za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe. Na pitanje novinara N1 televizije Elvira Mešanovića o mogućoj rekonstrukciji Vlade i zamjeni ministara opterećenih aferama, premijer je kratko odgovorio: “Vidim da ste oduševljeni velikim diplomatskim uspjehom Hrvatske. Hvala vam na pitanju.”

Nastavite čitati