Zbilja šteta da propustite Ćorićevu izjavu u kojoj toliko hvali Plenkovića da ga uspoređuje s Batmanom i Supermanom

Ministar energetike i zaštite okoliša uspjehe premijera uspoređuje s top superjunacima

ZADNJA IZMJENA: lip 5, 2020

Ministar energetike i zaštite okoliša Tomislav Ćorić danas se kratko referirao na aferu vjetroelektrane i priopćenje Državnog odvjetništva kojim su reagirali na izjave državnog vrha o radu DORH-a što se tiče aktualne afere. Naime, premijer Plenković tvrdi da se priopćenje DORH-a odnosilo na Milanovića, dok predsjednik smatra da se odnosilo baš na premijera, dodajući jučer kako “nisu mislili valjda na Batmana”.

“Za većinu igrača na hrvatskoj političkoj sceni, onih koji su se bavili politikom, rezultati Vlade Andreja Plenkovića pozicioniraju ga kao Batmana i Supermana, sve u jednom. Tu ću stati”, rekao je Ćorić, javlja N1. Milanović je, pak, jučer još rekao da bi bilo dobro da DORH imenom i prezimenom kaže na koga je mislio u svom priopćenju. “Na mene nisu sigurno jer nisam opasan ili moćan, ja samo pričam”, kazao je predsjednik.

DORH citirao znakovit članak Zakona

Nakon izjava predsjednika i premijera, kojima su kritizirali rad DORH-a i USKOK-a zbog operacije u kojoj je uhićena Josipa Rimac i još 12 osoba, DORH se na službenim stranicama oglasio znakovitim priopćenjem, citirajući članak 6 Zakona o državnom odvjetništvu prema kojem je “zabranjen svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika”.

Inače, Ćorić je danas na potpisivanju Ugovora za izgradnju sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području Slavonije kazao i kako će izborni program HDZ-a biti predstavljen nakon razmatranja na Središnjem odboru stranke u ponedjeljak.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program